El Teatre Lliure porta a escena una versió infantil musicada del ‘Llibre de les bèsties’ de Ramon Llull

  • Es tracta del projecte guanyador del concurs per adaptar l'obra del filòsof i pensador medieval

VilaWeb
Redacció
21.10.2016 - 22:00

El Teatre Lliure portarà a escena a partir d’aquest dissabte i fins al 13 de novembre ‘Renard o El Llibre de les bèsties’, el projecte guanyador del concurs per adaptar la cèlebre obra de Ramon Llull, amb motiu del 700 aniversari de la seva mort. Es tracta d’una versió lliure del text del filòsof i pensador medieval, que pren la forma d’un musical adaptat per al públic familiar que signa Marc Rosich, amb peces compostes per Clara Peya. L’espectacle, dins el cicle El Lliure dels Nens, busca apropar als més petits l’art d’explicar faules, els ‘eximplis‘ per a Ramon Llull.

L’argument de l’obra se centra en l’original i narra com la guineu Renard, enfadada perquè les bèsties en assemblea hagin escollit el Lleó com a rei, aprofitarà les picabaralles que hi ha a la cort entre carnívors i herbívors per començar a maquinar plans per apropar-se fins al tron. L’obra presenta una galeria d’animals que inclou lleopards, bous, elefants i fins i tot algun humà.

Aquesta peça, triada d’entre quinze projectes similars, compta amb un continu acompanyament de piano i 12 cançons intercalades amb diàleg. En aquest sentit, s’han inclòs alguns acudits i jocs de paraules amb el català antic, presents al text original de Ramon Llull. ‘Al ser infantil compta amb una vocació pedagògica i intenta explicar als nens que abans el català es parlava diferent’, assenyala el director de l’espectacle, Marc Rosich.

‘El teatre per a nens no té per què ser de menor qualitat’, afirma el director, que afegeix que per aquest motiu, la música complexa, l’escenografia plena de colors i energia i uns personatges que passen del món dels homes al dels animals fan que l’obra ‘sigui apta per a tots els públics’.

Per altra banda, s’ha aprofitat la qualitat musical per gravar un disc amb tot el repertori de l’espectacle, a més de tres faules acompanyades de música de fons. En definitiva, un ‘projecte en el qual hem treballat a mort’, com asseguren els actors, i que es podrà veure en Teatre Lliure tant en funcions escolars com en sessions familiars durant els caps de setmana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any