NOVA YORK, 23 (EUROPA PRESS)

La Policia de Sant Antonio ha confirmat la troballa aquesta matinada d’un camió amb almenys vuit persones mortes, entre elles dos nens, i una vintena d’afectats greus per calor i deshidratació en el que es tractaria, segons les primeres investigacions, d’un trasllat fallit d’immigrants.

El camió, de gran grandària, es trobava a l’aparcament d’un local comercial Walmart del sud-oest de la ciutat, entorn les 00.30 hores (les 09.30 a Espanya). Un dels empleats del local va ser el responsable de donar la veu d’alarma.

El cap de Policia de la ciutat, William McManus, ha confirmat també que una persona no identificada va contactar amb el gerent del local, per informar-li de l’existència del camió, el conductor del qual es troba sota custòdia, segons declaracions recollides per la cadena local KEN5.

Altres vuit persones que es trobaven en el camió han estat ateses ‘in situ’ i les seves vides no corren perill. La vintena d’asfixiats han estat immediatament hospitalitzats. L’estat d’alguns d’ells és crític, segons el primer balanç del departament de Bombers de Sant Antonio.

McManus ha confirmat que el camió té tots els indicis de formar part d’una “operació de contraban” i que el Departament d’Immigració està comprovant l’estatus dels afectats per verificar si es tractava d’immigrants il·legals.

Finalment, el cap de Policia ha confirmat que el vídeo del local ha recollit imatges de diversos cotxes, cap identificat, que van recollir a diversos dels immigrants que es trobaven en el tràiler. “Ho estem tractant com si fos un tragèdia en massa, com si es tractés d’un accident d’avió”, ha afegit el cap del Departament de Bombers, Charles Hood.

INDEFENSOS

“Aquesta gent està indefensa en mans dels seus transportistes, sota un sol de justícia”, ha lamentat en un comunicat el fiscal per al districte oest de Texas, Richard Durbin.

“Imaginin-se el sofriment, atrapats en un tràiler amb temperatures en l’exterior de gairebé 38 graus i sense aire condicionat, víctimes de despietats traficants de persones a els qui el benestar d’aquesta gent els és igual”, ha afegit.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]