Amnistia Internacional ha anunciat que farà ‘seguiment’ de la vaga de fam dels presos polítics en vaga de fam, i en especial se centrarà en que ‘només sigui la decisió mèdica la que regeixi’ qualsevol determinació que es prengui sobre els líders en vaga. La coordinadora de l’ONG a Catalunya, Adriana Ribas, ha afirmat que analitzaran com ‘com reacciona Institucions Penitenciàries’ a l’acció de protesta i vetllarà pel seu ‘dret a la salut’. Preguntada sobre quina hauria de ser la reacció de la UE a l’acció dels presos, creu que qualsevol pronunciament ajudaria a ‘generar un qüestionament del seu empresonament’. Ho ha fet en la presentació de l’informe sobre la situació dels Drets Fonamentals a la UE el 2017 a la seu de les institucions europees a Barcelona, en la qual l’eurodiputat d’ERC Josep-Maria Terricabras ha dit que la vaga de fam ‘ha remogut coses’ a la UE.

L’última hora de la vaga de fam. Tota la informació sobre la protesta

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb