Un incendi en un bar a la ciutat de Rouen (nord de França) ha matat almenys 13 persones. Segons han informat les autoritats, el foc va començar al soterrani del local —anomenat Cuba Libre— on s’estava fent una festa privada d’aniversari. Les víctimes tenen entre 18 i 25 anys. Els serveis d’emergència han atès almenys a sis ferits, tots ells greus.

La policia ha definit l’incendi com ‘un accident’, possiblement provocat per una de les espelmes del pastís d’aniversari. El foc s’ha propagat ràpidament a través del sistema d’aïllament sonor del sostre. Les víctimes haurien mort intoxicades pel gas que han produït les flames mentre cremaven l’aïllament.

Una cinquantena de bombers han participat en les tasques d’extinció i rescat, segons el ministre de l’Interior francès, Bernard Cazeneuve. També ha anunciat que les autoritats han començat una investigació per esclarir els fets.

 

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb