El president del Parlament Europeu, David Sassoli, ha rebut més de 25.000 correus electrònics en només un dia de ciutadans que li exigeixen que protegeixi els drets d’Oriol Junqueras com a eurodiputats. La iniciativa ‘Respect Catalan Vote’ –Respecte pel Vot Català– demana a Sassoli que ‘compleixi la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea pel que fa a l’immunitat d’Oriol Junqueras en comptes de fer prevaler els interessos d’Espanya per sobre dels interessos de la Unió’.

La petició es pot fer omplint un formulari amb el nom i cognoms, un correu electrònic i la ciutat. Un cop s’entra a la web, es genera automàticament una carta adreçada a Sassoli. Una volta enviada la petició, només cal validar un correu electrònic de confirmació.

Aquesta és la carta tipus que s’envia al president de l’eurocambra.

«Benvolgut President Sassoli,

Com a demòcrata i europeïsta, vull expressar la meva preocupació pel fet que a Oriol Junqueras se li denegui el seu dret d’ocupar el seu escó d’eurodiputat a partir del dia 13 de gener.

Considero que la sentència del TJUE va ser totalment clara: el senyor Junqueras és eurodiputat des de la proclamació dels resultats electorals, i des d’aquell moment gaudeix d’immunitat parlamentària.

La decisió del Parlament Europeu no pot fer prevaler els interessos d’un estat membre per sobre dels interessos de la Unió, que vostè, com a president del seu òrgan legislatiu, ha d’emparar, ni discriminar els catalans davant d’altres ciutadans de la UE.

Exigeixo que es respectin els vots dels catalans i es permeti ocupar l’escó a Oriol Junqueras, que és un dels nostres representants electes.

Atentament,»

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.