Alerta per altes temperatures a diversos punts del país.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha activat el nivell alt o carabassa a les comarques de la Costera i la Ribera Alta, per temperatures que podrien superar els 39 graus.

Aquestes comarques són integrades en la zona climatològica 17, a la qual pertanyen les poblacions d’Alcàntera de Xúquer, l’Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, Genovés, l’Énova, la Granja de la Costera, la Pobla Llarga, Lloc Nou d’en Fenollet, la Llosa de Ranes, Llanera de Ranes, Manuel, Novetlè, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sellent, Senyera, Torrella, Vallés, Villanueva de Castellón i Xàtiva.

Segons que ha informat la Generalitat en un comunicat, arran d’aquest augment de temperatures, s’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions per tal de prevenir els efectes de la calor en la salut en els col·lectius més vulnerables, especialment gent gran, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i els infants.

Així mateix, l’Agència Estatal de Meteorologia assenyala que les comarques de l’Alt i el Baix Empordà es troben en alerta per altes temperatures. Demà s’hi podria arribar a màximes de 35 graus.

A les Illes, el servei d’Emergències 112 ha activat l’índex de gravetat 0 del Pla Meteobal per temperatures altes a Mallorca.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb