El coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, veu amb ‘absoluta normalitat’ la reforma del Tribunal Constitucional que va aprovar el govern espanyol malgrat les crítiques d’Europa. Tot i això, ha dit que respecta el dictamen de la Comissió de Venècia.

Albiol ha afegit que la reforma del TC ‘no se l’ha inventada el govern d’Espanya’ i ha assegurat que a altres estats existeixen organismes similars al tribunal espanyol que tenen capacitat sancionadora.

La Comissió de Venècia del Consell d’Europa ha emès un comunicat molt crític amb la reforma del Tribunal Constitucional espanyol. El text reconeix que no hi ha estàndards europeus sobre el tema però avisa que l’actitud espanyola és ‘una excepció’ perquè atribueix al Constitucional drets que no li pertanyen a tot arreu i que normalment són assumits per ‘altres poders de l’estat’. En aquest sentit, insta l’estat espanyol a reconsiderar les mesures excepcionals que ha atribuït al Constitucional i que permeten, per exemple, la persecució dels electes catalans.

 

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]