El president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, creu que si els responsables del cos dels Mossos d’Esquadra haguessin donat les direccions ‘adequades’, la policia espanyola i la Guàrdia Civil no haguessin hagut de carregar l’1-O. Després que El Periódico, hagi publicat un informe de la Guàrdia Civil, inclòs en el sumari de la causa per rebel·lió que instrueix el TS, que planteja que l’anterior Govern va controlar les actuacions del cos per evitar referèndum de l’1-O, Albiol ha constatat que els comandaments van ‘orquestrar un parany’ i una ‘trampa’ pels cossos policíacs espanyols.

Així, ha dit que la policia catalana va actuar de manera ‘deslleial’ davant d’un cos ‘modern’. El popular ha tornat a denunciar el tracte ‘de favor’, que al seu entendre, tenen els polítics empresonats. Albiol ha apuntat que s’està posant en risc la seguretat dels centres penitenciaris i ha criticat que s’hagi permès l’accés com a autoritat a una presó al coordinador general de EH Bildu, Arnaldo Otegi. ‘S’ha permès l’entrada del terrorista Otegi en una presó catalana sense cap registre ni control’, ha afirmat en conferència de premsa.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb