MADRID, 22 (EUROPA PRESS)

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha avançat que en l’audiència amb el Felipe IV de dijous que ve, dia 28, demanarà a Felip VI que convenci el líder del PSOE, Pedro Sánchez, perquè s’abstingui en la votació per investir Mariano Rajoy com a president del govern espanyol.

‘A Felipe IV li diré que ens ajudi a convèncer el PSOE i el PP que deixin de girar-se l’esquena. Que convenci al senyor Sánchez que haurà d’abstenir-se perquè això es posi en marxa, i al senyor Rajoy que les presidències no cauen del cel, cal anar a buscar-les’, ha assenyalat el líder de la formació taronja.

En una entrevista al diari ‘El País’ recollida per Europa Press, Rivera ha subratllat que en la cita amb el monarca li demanarà ajuda per convèncer Pedro Sánchez i Mariano Rajoy que ‘no poden estar girant-se l’esquena permanentment’ i li transmetrà la voluntat de Ciutadans ‘de col·laborar en els temes importants de país’.

‘Hem proposat una abstenció que desbloqueja una situació de maximalismes de tots els partits’, ha defensat el líder de la formació taronja per recriminar tant al PP com al PSOE que estiguin bloquejant la legislatura.

En aquest sentit, Rivera ha reclamat al PSOE i al PP ‘que accelerin’ i que abans de les audiències de dijous que ve amb el Felipe IV busquin ‘un mínim comú denominador’.

Abstenció en segona volta
Pel que fa al seu propi paper, Rivera s’ha reafirmat en la posició de Ciutadans de no donar suport a Mariano Rajoy. ‘Amb la situació actual, la decisió està presa’, ha postil·lat el líder de Ciutadans sobre l’abstenció de la seva formació en la segona volta.

‘L’abstenció és el necessari per desbloquejar la situació, però no per donar suport a un govern espanyol central que no és teu i a un president que no vols que sigui president. I un sí és un suport. Políticament és molt diferent’, ha justificat. L’abstenció, però, dependrà que el PP no pacti la investidura amb el PDC i el PNB

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb