Albert Pla (Sabadell, 1966) treu nou disc el 19 d’octubre, ‘Miedo’, després de sis anys de silenci discogràfic. Encara que no li fa ‘cap il·lusió especial’ el disc, volia deixar gravades les cançons del seu últim espectacle, concebudes conjuntament amb Raül Refree. Les lletres de ‘Miedo’ ‘subratllen pors’, encara que -diu- ‘van ser concebudes per espantar els nens’. L’espectacle ‘Miedo’ torna a Barcelona, a la Sala Barts del 18 al 21 d’octubre, per fer després un recorregut per tot Catalunya. Pla ha assegurat que l’única cosa que espera de les seves interpretacions és que ‘no el treguin a bufetades del teatre’.

En una entrevista a l’ACN, l’artista explica que la idea inicial de Pla era fer cançons que espantessin els nens, però les pors ‘els van anar superant’ a ells mateixos. ‘Allò els hi faria massa por’, ha recordat Pla, que considera que ‘Miedo’ ‘fa més por que un concert normal, però menys que una pel·lícula de por’.

Després de l’àlbum Somiatruites (2011) i d’un període en el que Pla s’ha dedicat a concebre espectacles com ‘Manifestación’ i ‘Guerra’, ‘la insistència dels demés’ l’han empès el músic a recopilar en forma de disc les onze cançons del seu últim espectacle, ‘Miedo’. ‘Les cançons hi eren, les havíem fet per l’espectacle i era posar-les una darrere l’altra’, ha dit Pla.

És la segona col·laboració que Pla fa amb Refree, després de l’espectacle ‘Guerra’. Pla va concebre les lletres a partir de les melodies del compositor barceloní, com la de ‘Entierro’.

Després d’estrenar-se a l’Argentina i passar per Madrid i el Festival Grec el passat juliol, l’espectacle ‘Miedo’ torna a la capital catalana la setmana en què es llança el disc, del 18 al 21 d’octubre a la Sala Barts. Girona, Lleida, Tarragona, Granollers, Vic, Bescanó o Figueres són algunes de les localitats on també farà parada ‘Miedo’.

L’espectador veurà un espectacle cinematogràfic amb varies pantalles ‘amb un actor fent el carallot per allà al mig’. ‘És un format de musical, però ben curiós’, ha dit Pla. Considera que és ‘bastant complicat de fer tècnicament’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.