L’ex-primer ministre Alain Juppé ha declarat avui en una conferència de premsa que s’ha descartat com a substitut de François Fillon, el candidat a la presidència del partit de centre-dreta Els Republicans. La candidatura de Fillon fa dies que penja d’un fil per culpa de les revelacions de l’escàndol Penelopegate, segons les quals hauria pagat amb diners públic a la seva dona i fill per fer feines que no es van realitzar.

Juppé, rival de Fillon a les primàries d’Els Republicans, ha assegurat que ‘avui confirmo, una vegada per totes, que no em presentaré com a candidat a la presidència de la República. És massa tard’. I afegit que els francesos volen una renovació política que ‘jo no encarno’. Les declaracions es produeixen després de l’anunci de Nicolas Sarkozy, actual líder del partit, que volia fer una reunió amb Juppé i Fillon per trobar una solució de cara a les eleccions.

L’actual batlle de Bordeus ha dit que es veu capaç de reagrupar l’electorat de centre-dreta després de l’escàndol que esquitxa a Fillon. A més ha criticat la seva defensa, perquè només ha servit per a dividir i radicalitzar les posicions, en comptes d’unificar els votants.

Fillon s’ha negat a dimitir diverses vegades malgrat les revelacions del cas Penelopegate. De fet ha acusat als mitjans de comunicació de voler perpetrar ‘un assassinat polític’. Ahir va voler fer una demostració de força convocat els seus seguidors a la plaça de Trocadero de París.

Fora de la segona volta
Els sondatges de les eleccions franceses situen François Fillon fora de la segona volta de les eleccions presidencials. On s’enfrontarien la candidata del partit ultra Front Nacional, Marine Le Pen, i l’independent Emmanuel Macron.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]