Alacant ha patit aquesta nit la pluja més intensa d’aquest segle i la tercera dels últims vuitanta anys, segons dades facilitades per l’Agència Espanyola de Meteorologia (Aemet). En concret van caure més de 140 litres per metre quadrat, però les precipitacions van ser especialment dures a les set del vespre es van acumular més de quaranta litres per metre quadrat en una hora.

Els registres dels pluviòmetres suposen gairebé la meitat de les precipitacions que acumula la ciutat en un any. Els efectes de la pluja són: carrers inundats, garatges i baixos inundats i els bombers treballant tota la matinada per evitar perjudicis més grans. A més, cinc col·legis han anunciat que no obriran avui. Per sort no s’han de lamentar danys personals. Els serveis d’emergències han atès noranta-set trucades sobre incidents relacionat amb el temporal durant la nit.

El batlle d’Alacant, Gabriel Echávarri, ha activat el protocol d’actuació municipal per fer front al risc d’inundacions. De totes maneres, hi ha altres municipis on les pluges han deixat encara més aigua: Pinet (172 litres), Barx i Murla (153 litres) i Vilallonga (145 litres).

L’Aemet ha informat que es manté l’alerta groga a tota la zona sud del País Valencià pel temporal de llevant que està afectant el territori d’ençà de la matinada de diumenge. El vent i la mala maror són els principals perills.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]