El PP denuncia a la Junta Electoral la declaració del Consell sobre la violència masclista

  • "No és una qüestió partidista, és una qüestió de consens de la societat valenciana", ha respost la vice-presidenta en funcions, Aitana Mas

VilaWeb
Laura Escartí
22.06.2023 - 13:30
Actualització: 22.06.2023 - 15:32

El passat divendres, el ple del Consell en funcions va aprovar una declaració institucional contra la violència de gènere. El Partit Popular va considerar que això era un atac a la seua formació i a Vox pel seu acord de govern, i ha fet una reclamació a la Junta Electoral de zona de València. El PP ha sol·licitat que s’inicie un expedient sancionador a Aitana Mas, consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, vice-presidenta i portaveu del Consell en funcions.

En la declaració, qualificaven d’inadmissible la negació de la violència masclista i Mas va demanar a Carlos Mazón que aclarira la seua posició sobre el Pacte Valencià contra la Violència Masclista. Per la seua part, els populars van considerar que això eren missatges electoralistes que atacaven directament el seu partit i que es vulnerava l’article 50.2 de la llei orgànica del règim electoral espanyol. El Consell en funcions va afirmar que presentaria al·legacions.

Avui, en la conferència de premsa del Consell, els periodistes han preguntat a la consellera per la denúncia del PP. Aitana Mas ha assegurat que no aconseguiran acoquinar-los i ha reivindicat la necessitat que les institucions defensen els drets de les dones. “Aquest govern continua compromés amb totes les polítiques que ha posat damunt la taula en els últims vuit anys i ho farà fins a l’últim dia que estiga governant. Per tant, responsabilitat i, sobretot, defensa dels drets, del respecte i la igualtat, com no pot ser d’altra manera des d’una administració democràtica”, ha dit.

“Per a nosaltres, i aquesta va ser la finalitat del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, aquest tema no és una qüestió partidista, és una qüestió de consens de la societat valenciana i que ha generat una necessitat de traçar un full de ruta de polítiques i mesures per a poder aturar aquesta situació d’assassinats i de maltractaments cap a les dones. Per tant, quan parlem de la violència masclista, no estem fent política, estem parlant d’una realitat assolida en els últims anys per qualsevol govern”, ha dit la consellera en funcions.

A més a més, Mas ha destacat la capacitat de treballar en aquesta línia amb agents polítics d’altres colors i la unanimitat de consens respecte de la violència cap a les dones. “Crec que es pot defensar sense cap mena de problema, qui se senta al marge o vulga estar al marge, doncs s’haurà d’explicar. Però aquest Consell no pot obviar o donar l’esquena a un consens social, unànime, que existeix en la nostra societat”, ha acabat.

Declaració institucional pels drets LGTBI

El govern en funcions també ha aprovat una declaració institucional en defensa dels drets LGTBI, amb motiu del dia de l’Orgull. “És una cosa que el Consell sempre ha tingut present i que vol materialitzar en una declaració institucional. Nosaltres no tenim por d’expressar com a govern que estem al costat dels drets, de la igualtat i el respecte”, ha manifestat Aitana Mas.

“El deure de les institucions valencianes és garantir els drets de totes les persones, sense distinció i amb independència de la seua orientació sexual, identitat o expressió de gènere; el pròxim govern ha de mantenir el mateix nivell d’interlocució i acord amb el moviment associatiu LGTBI, així com garantir els serveis públics d’atenció a la disposició de la ciutadania LGTBI, de les seues famílies i el seu entorn”, recull la declaració.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any