L’advocat general del TJUE demana que es revisi si el Barça i tres clubs més reben privilegis fiscals

  • El Tribunal General de la Unió Europea va anul·lar la decisió de la Comissió que declarava il·legal l'ajuda de l'estat espanyol als clubs

VilaWeb
ACN
15.10.2020 - 11:27
Actualització: 15.10.2020 - 11:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha demanat que es revisi si el Futbol Club Barcelona, l’Atlètic Osasuna, l’Atlètic de Bilbao i el Reial Madrid reben privilegis fiscals respecte a la resta de clubs esportius de l’estat espanyol. El Tribunal General de la UE (TGUE), primera instància a Luxemburg, va anul·lar la decisió de la Comissió Europea que declarava il·legal l’ajuda de l’estat a aquests clubs en forma de règims fiscals més favorables. Ara el TJUE revisa aquesta sentència i, com a pas previ, l’advocat general ha publicat aquest dijous la seva opinió no vinculant a favor de retornar el cas al TGUE perquè creu que no va valorar correctament la investigació de la Comissió.

Quan es va obligar els clubs esportius a convertir-se en societats anònimes als anys 90′, el Futbol Club Barcelona, l’Atlètic Osasuna, l’Atlètic de Bilbao i el Reial Madrid va aprofitar una escletxa legal per continuar exercint com a entitats sense ànim de lucre i, per tant, poden gaudir d’un impost de societats més favorable que la resta. La Comissió Europea creu que això és una ajuda il·legal d’estat.

Tanmateix, el TGUE va rebatre a la CE argumentant que no havia examinat suficientment si la deducció fiscal pel traspàs de jugadors més favorable per a les SA compensa el privilegi dels quatre clubs en l’impost de societats.

Al seu torn, l’advocat general creu que el TGUE no va analitzar correctament si la CE tenia l’obligació de considerar tots dos règims fiscals conjuntament per decidir sobre les ajudes il·legals d’estat. Per tant, el lletrat creu que el TJUE hauria de retornar el cas al TGUE.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes