Ada Colau té molt mal perdre

  • Que per segona vegada els comuns no accepten els resultats i vulguen maniobrar a l'esquena dels votants diu molt de la mena de política, i de moral, que representen –ben allunyada d’allò que diuen que són

Vicent Partal
04.06.2023 - 21:40
Actualització: 05.06.2023 - 02:25
VilaWeb

Sembla mentida que persones que entren a la política afirmant que volen trencar amb totes les regles i portar aire nou a un ambient resclosit puguen acabar agafant-se a la cadira amb autèntica desesperació quan arriba l’hora en què la gent els diu que s’ha acabat.

Ara ja fa una setmana de les eleccions municipals i heus ací que a Barcelona els comuns encara intenten tot de maniobres, cada volta més desesperades, per a evitar que Xavier Trias siga el pròxim batlle de la ciutat.

Aquests set dies hem assistit a campanyes ridícules en les xarxes socials provant de justificar una coalició per a evitar que governe Xavier Trias. Ridícules perquè els mapes que ensenyaven ho eren, de ridículs –provar de fer veure que Trias havia guanyat únicament a Sarrià per adjudicar-li una etiqueta de classista és estúpid: Trias va guanyar a Sarrià – Sant Gervasi, a les Corts, a l’Eixample i a Gràcia.

Ridícules, o més aviat cíniques, perquè és tenir molta barra voler afegir ara en la campanyeta ERC amb comuns i PSC, tenint en compte que fa quatre anys ells mateixos van sumar comuns, PSC i l’extrema dreta per a evitar que governàs el batlle d’ERC que havia guanyat les eleccions, Ernest Maragall.

I són ridícules –lamentables, de fet– perquè, al cap i a la fi, proven sobretot d’amagar la realitat, que ningú no pregunte sobre les seues responsabilitats. Si Ada Colau no és la pròxima batllessa de Barcelona es deu, principalment, al retrocés enorme del suport que tenia en zones com ara Sant Martí o Nou Barris. Allà i no a Sarrià és on Ada Colau ha perdut les eleccions. Dades: fa quatre anys a Sant Martí els comuns van obtenir el 30% dels vots i fa una setmana tan sols l’11%. Fa quatre anys a Nou Barris van aconseguir el 33% dels vots i ara el 16% i prou. És clar que preguntar-te per què els teus votants deixen de votar-te és molt més complicat perquè implica haver de reconèixer que hi ha moltes coses que no deus haver fet bé. I això la supèrbia de Colau no ho pot permetre.

Però les coses són molt simples d’entendre. Ada Colau va arribar a l’ajuntament impulsada pel problema de l’habitatge i vuit anys després el problema és molt més greu que no era. Ada Colau va arribar a l’ajuntament fa vuit anys com un referent de l’esquerra, que havia de plantar cara a la dreta, però fa quatre va pactar amb l’extrema dreta per impedir un govern d’esquerres i independentista. I què volia? Que la gent no se n’adonàs? Ada Colau, en fi, va arribar fa vuit anys fent gala que amb ella arribava un estil diferent –recordeu aquelles piulades carrinclones plenes d’emoció perquè viatjava amb metro? I què tenim ara? Una política superba que rebutja el contacte amb la ciutadania i que es tanca en el seu cercle, insensible a cap proposta que ningú li puga fer de fora estant.

Les derrotes, en política, són dures. Però cal acceptar-les. Xavier Trias fa vuit anys va tenir una derrota duríssima perquè es fonamentava en una mentida de la policia patriòtica, de la qual Ada Colau va saber traure profit. Però es va comportar. I vuit anys després ha recuperat la batllia, en part, segurament, gràcies al fet que la gent dóna valor a la manera com es va captenir durant aquell lamentable afer dels diners a Suïssa que no eren veritat.

Però Colau i els comuns ja n’acumulen dues de seguides i, per tant, la cosa ja no és una anècdota sinó un estil, una manera de fer, una manera de concebre la política. No van acceptar la victòria d’Ernest Maragall ara fa quatre anys i ara no accepten la de Xavier Trias. Tenen molt mal perdre i el fet més trist de tots és que els és igual constatar que amb això fan molt de mal al seu espai polític i a l’esquerra en general.

 

PS1. Després d’un parèntesi d’uns quants mesos, degut a qüestions acadèmiques, avui Joan Ramon Resina torna a publicar el seu article del dilluns. I parla, precisament, de Barcelona, d’Ada Colau i d’alguns dels seus impulsors i fans: “El manifest de la cinquena o sisena –ja n’hem perdut el compte– internacional“.

PS2. Aquest cap de setmana s’ha anunciat que Martxelo Otamendi plega de director de Berria, després d’haver pilotat durant trenta anys Egunkaria i Berria. Martxelo és un referent indiscutible –dels més grans que he conegut– no solament de la llibertat d’expressió, sinó de l’ofici periodístic. Els seus anys d’esforços deixen als bascs com a fruit un diari que és entre els millors i més moderns d’Europa i una cultura de respecte als lectors i de dignitat professional que els ajudarà a continuar en primera línia durant molts anys.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Josep Garcia
Josep Garcia
04.06.2023  ·  22:12

Senyor Partal, senzillament, deixalles del PSUC!

Xavier Clèries
Xavier Clèries
04.06.2023  ·  22:15

Colau sospira per fer un front progressista amb el PSC, un PSC progressista que es fa fotos, de bracet estant, amb la sagrada unió d’Espanya del PP, Ciutadans i més xusma. Quina vergonya!

Jaume Melquiades
Jaume Melquiades
04.06.2023  ·  22:15

a casa meva de petit la comuna era la cagadora ,aixo es el que s’han convertit aquesta gentola de comunistes reconvertits i no cal donarli mes voltes

Sílvia Fortuny
Sílvia Fortuny
04.06.2023  ·  22:18

No seré jo qui digui que no tenen mal perdre, però penso, que allò que preocupa a aquesta persona tan abjecta és que surarà tota la podridura que ha germinat durant tots aquests anys, en què i com s’ha gastat els diners, que és allò que no ha fet, el malbaratament, el nepotisme.

ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
04.06.2023  ·  22:41

Com a col·laboracionista del règim colonial español li trobaran un lloc a Màdrix ben remunerat.

S’ho ha guanyat amb escreix.

Màdrix sí paga traïdors !

Josep Blesa (València)

Josep Usó
Josep Usó
04.06.2023  ·  22:42

Ada Colau representa una barreja d’ignorància, prepotència i mentides de tota mena que sembla ser allò en que es vol transformar una bona part de l’esquerra. I, per descomptat ha de tindre molt que tapar. El recolzament de l’extrema dreta mai és de franc. I el dels eterns furtapatos del PSOE 155, tampoc. Però ha perdut. I se n’ha d’anar. Està amortitzada.

jaume vall
jaume vall
04.06.2023  ·  23:01

L’Albert Rivera, l’Arrimadas, la Colau, el Coscubiela, també el Millo, també el Cantó, el Carrizosa, la Sánchez Camacho. .. tota una colla de fracassats políticament i vital.
Però ja han fet el mal que podien, l’espanyolisme ja n’ha tret profit.

Que continuin tenint púrria anticatalana, ja s’ho faran.
Per part nostra, a l’inrevés. No tenir en nòmina rabiosos antiespanyolistes, sinó ser molt agraïts amb espanyols respectuosos amb Catalunya.
Segurament convindria que el sobiranisme fos conscient dels que ens han ajudat, des de la dificultat, dels que ens han donat suport. I n’hi ha força. Des d’en Cotarelo fins al Boye, passant per emissores espanyoles que compleixen la quota en català -Kiss Radio, 40 Clàssics…- Míchel, entrenador del Girona i tots els que ens respecten.

Jaume Riu
Jaume Riu
04.06.2023  ·  23:27

I NO VULL PRENDRE MAL
Vicent Partal es queda curt encara en l’anàlisi que fa sobre les intencions inicials i les evidències objectives que ha obtingut el govern a l’Ajuntament de Barcelona en les dues darreres legislatures.
Estic temptat d’afegir altres dades tècniques irrefutables sobre urbanisme i habitatge que m’han fet patir molt, però no ho faré encara perquè l’editorial ja és prou descriptiva, i no vull prendre mal.

PS.- Joan Ramon Resina torna a publicar el seu article del dilluns a VilaWeb, i Martxelo Otamendi plega de director de Berria, on ha estat un referent de la llibertat d’expressió i de l’ofici periodístic que gaudim cada cap de setmana també a VilaWeb.
Aquesta sí és bona feina.

Josep Ramon Noy
Josep Ramon Noy
04.06.2023  ·  23:36

El cas dels Comuns és el cas dels supremacistes, dels que creuen que només ells tenen raó, dels que creuen que són els unics capaços de fer la revolució (o el que sigui), i que els demés som uns inconscients irresponsables que no sabem el que volem, i que per tant ells han d’ocupar totalment el poder per a salvar-nos…. I que els fins justifiquen els mitjants per tal de tenir el poder i de donar-nos la salvació. A veure: com pot ser que hi hagi tanta gent a qui no agraden les superilles o la recollida domiciliària i regulada estrictament de les escombreries?… Darrera d’aquesta ideologia i/o filosofia essencialment autoritària, s’hi amaga una ambició de escalada económica i de benestar assegurat que acaba sempre amb la defensa prioritària a l’hora de la veritat de carrecs i sous, i la ocupació per part dels fidels de càrrecs públics importants encara que no tinguin ni idea dels problemes qiue han de solucionar… Aquest mal fer s’ha generalitzat lamentablement sobretot entre les esquerres, que han oblidat i arreconat tots els seus objectius de sempre: justícia i llibertat. I trobeu estrany que vagin perdent vots a tot arreu? A mi, no

JOAN RAMON GOMÀ
JOAN RAMON GOMÀ
04.06.2023  ·  23:56

Colau ja apuntava maneres quan cobrava un sou per engrestar els voluntaris de la PAH. Era la típica trepa que treballa en una ONG on molts voluntaris s’arremanguen a canvi de res mentre que ells, en comptes de treballar, atien als altres, manen, engresquen, surten a la foto i cobren una pasta.

Quan va passar a la política, ho va fer apropiant-se dels drets de televisió i subvencions de IVC però sense fer-se carrec dels deutes de ICV. Això s’asembraria molt a un frau de més de 10M€ si no fos que els bancs als que ICV devia els diners ho deuen considerar un pagament encobert pels serveis prestats en posar pals a les rodes de l’alliberament de Catalunya.

Va aribar al poder prometent fer consultes populars a tort i a dret i a la primera que fa, com que la gent no vota el que ella vol, s’ha acabat la democracia. Va prometre que tancaria en CIE de la Zona Franca i encara és aqui tot i que el seu partit forma part del govern espanyol. Va prometre resoldre el problema del habitatge està clar com estem. Ha governat per afavorir els mafiosos dels hotels perseguint els particulars que llogaven habitacions a turistes, per afavorir els mafiosos de les discoteques perseguint el jovent que organitzava festes, per afavorir els mafiosos de la venda de cotxes perseguint la pobra gent que tenia cotxes vells i no podia pagar el comprar-ne un de nou…

Ara es veu a venir que Trias només serà alcalde unes setmanes fins que passin les eleccions espanyoles. Despres PSOE, Comus, PP i VOX el faran fora i posaran el segon partit. Sap que si ella no és alcaldesa, pedemos desapareixerà a Catalunya igual com han desaparegut Siusadanus i Podemos a Espanya. Una vegada han fet la feina bruta per la que els varen promocionar sel’s ha acabat la bona sort. Per això lluitarà amb ungles i dents per aconseguir el segon lloc. S’hi juga una morterada de nómina seva, de la seva familia i dels seus amics i conguts. Encara pot ser que ho aconsegueixi si pot convencer a algun jutge espanyol de que pot ser que en el futur la tornin a necessitar com a ariet contra Catalunya.

Melitó Camprubí
Melitó Camprubí
04.06.2023  ·  23:58

La Sra. Colau crec que es va equivocar de ple acceptant els vots de Valls però la política fa parelles i trios cantelluts. P.e. La parella de la Diputació de Barcelona.
Sembla que algunes expectatives d’empoderament ennuvolen la vista.
El Sr. Trias va començar campanya anant a visitar els Srs. del Círculo Equestre. He trobat a faltar aquest detall en l’editorial perquè si el Sr. Trias és alcalde, ho serà amb aquesta mena de suports i dependències.
Per això no va parlar d’independència i va amagar les sigles de Junts.
Com deia aquella vella i poc edificant dita: “Aquí tothom s’espavila com pot”.
La cosa és que no necesitem espavilats, necessitem inteľligents.

Josep Jallé
Josep Jallé
05.06.2023  ·  00:16

Excel.lent anàlisi de les coses que passen als electes quan s’arrapen a llurs publicitats propòsits electoralistes i sura aquell, que alguns hem viscut a prop, que li diem “l’efecte cadira”.
Aquest efecte posa en evidència ho més profund i dissimulat, inicialment, de l’ambició personal. Son persones que evidencien aquella capacitat de viure, be, enganyant a babaus. Però, com es diu, o és deia, popularment: a cada porc li arriba el seu Sant Martí, per molt que bramí pel camí.
Salut!.

Albert Ferrer
Albert Ferrer
05.06.2023  ·  00:30

En aquest país, quan em parlen de la dreta sé del que es parla, però quan em parlen de l’esquerra, no sé exactament a què s’estan referint. La simplificació del llenguatge, reduït a eslògans, manipula el pensament i impedeix reflexionar. El llenguatge és la base del pensament. Si volem ser lliures i independents utilitzem correctament el llenguatge i no ens deixem manipular. Sort.

Daniel Mir
Daniel Mir
05.06.2023  ·  00:38

És lo que té l’esquerra caviar. Es senten tocats per la ma dels déus i volen fer la revolució des del sofà. Però que penquin els altres.
Això també ho fem molts independentistes

Núria Castells
Núria Castells
05.06.2023  ·  01:15

Voldria començar demanant-vos una cosa, Vicent: si us plau, no parleu d'”esquerra” quan us referiu a aquesta gent. No ho són. No ho són; de la mateixa manera que tampoc no ho és el PSOE.
En absolut!
I mentre seguim etiquetant-los amb un rètol que no mereixen, només contribuïm a perpetuar la confusió interessada en què es mou la necessària comprensió de la realitat política.
Les paraules són molt importants. Creen el “relat”.
D’alguna manera, podem dir que conformen la realitat que percebem. I aquesta gent no mereixen ser anomenats esquerra. A menys que aclarim que “esquerra” ja no significa el que significava.

Dit això, ja fa temps que qui hi vol veure té clar quina mena de personatge és Ada Colau.
Sempre he cregut que la gent no “canvia”… sinó que “es destapa”. I d’una activista que, quan la detenen, mira a càmera i que quan saluda per primera vegada el Borbó té una expressió d’embadaliment extrem davant del poder, doncs és lògic esperar-ne això que n’ha sortit: una política morta de ganes de figurar i que per ser “allà dalt” farà el que convingui. Com és ara, pactar amb Valls. O desplaçar-se al bàndol descafeïnat (que semblava) guanyador, de Yolanda Díaz i passar olímpicament dels “compañeros” de Unidas Podemos, que ja són un destorb massa radical per al PSOE i estan sentenciats.
El que calgui… sempre per al bé del poble i les polítiques progressistes, naturalment.

Tot plegat, em recorda una anècdota divertida que li va passar a una amiga, funcionària a l’ajuntament de BCN.
Resulta que ella anava a dinar a un restaurant de Ciutat Vella, prop de la Casa Gran, que també freqüentava l’alcaldessa novella. I va voler la casualitat que un dia, en anar a la barra pagar el dinar, va trobar-se un mòbil allà oblidat. Ho va dir al restaurador i aquest, sorprès, va exclamar:
– Ostres! Doncs, ara mateix, ha pagat la Colau. A veure si serà seu?
Què farem, què no farem, tots dos, conscients que allò podia ser important, van acordar que la meva amiga, un cop fos al seu lloc de treball a St. Jaume, trucaria internament a la secretaria de l’alcaldessa i els diria que, si havia trobat a faltar el mòbil, el tenia al restaurant X.
Dit i fet.
D’entrada, ja va costar que li passessin la secretària. Ella no era cap alt càrrec i la seva insistència a parlar amb les altes instàncies no s’acabava d’entendre perquè, naturalment, només volia comunicar el fet a qui interessava.
Quan, finalment, va aconseguir parlar amb algú proper a l’alcaldessa i es va explicar, l’estupor a l’altra banda de la línia telefònica va ser màxim i va anar seguit d’un gran silenci. Però, un cop comprovat que, efectivament, l’alcaldessa havia extraviat el mòbil, la reacció va ser hilarant:
– Sí! És seu! Que no el toquin! Que no el toqui ningú! Ara anem a recollir-lo! Que no el toquin!
La meva amiga va telefonar al restaurant dient que el mòbil era de l’alcaldessa i va repetir l’advertiment entre rialles:
– I sobre tot, “no el toqueu”, hahaha!
– Vaja -va dir el restaurador, una mica molest- saps si el podem “tocar” per posar-lo en un calaix, mentre venen?

Com era previsible, a hores d’ara, la meva amiga encara està esperant que els donin les gràcies per la diligència i la discreció. Sembla que ni se’ls va acudir.
Això, sí, ningú no va poder prendre’ls, als dos “rescatadors” del mòbil, el fart de riure que es van fer, a l’endemà, fabulant QUÈ haurien pogut fer-ne, cas de ser més “espavilats”. Eren dies d’extrema tensió política i aquell estri -vista la reacció- devia contenir informació més valuosa que l’or, hahaha!
Però, esclar… no tothom té fusta de Villarejo! 😉

Albert Ventura
Albert Ventura
05.06.2023  ·  03:13

Pero que us esperaveu?. Son el Despotisme Il.lustrat “mis a la page”.

Pepita Carlos
Pepita Carlos
05.06.2023  ·  04:00

I dels desglossament de contractes, no en parla ningú, ni de contractacions fixes abans de plegar, SON RUMORS O VERITATS.

Lluís Paloma
Lluís Paloma
05.06.2023  ·  04:05

Vicent, no solc interessar-me per l’ajuntament de Barcelona. Però en aquest cas et podré resumir la situació de manera contundent: Espanya és una patocràcia, i entre d’altres coses és un estat muntat per psicòpates, per a psicòpates. O per a narcissistes. Un tema de “target”: només un tipus de persona molt concret és susceptible d’entrar-hi en política i triomfar-hi. Ada Colau és aquest tipus de persona, d’aquí que hagi enganyat a tanta gent i que fins i tot tingui fama de canviar d’opinió sobre un mateix tema tres vegades en un sol dia. La pregunta del milió és: per què hi ha hagut tants barcelonins que l’han seguit votant, malgrat tractar-se d’una persona tan problemàtica?

Carles Serra
Carles Serra
05.06.2023  ·  07:19

Uffff Vicent, comentar la reina del cinema, hipòcrite i nyorda de la Colau; com va dir la monja Caram, han resultat tota una estafa.
Però aquesta pàjara és un referent pels progres i sobretot d’esquerres i si no pregunta-li’s en aquest d’ER i CUP.
Però aquesta realitat que descrius sobre aquest franquistes, si si Vicent, tenen molts tics franquistes, doncs vols més exemples de lo que va fer el PSUC? I després ICV?
En el llibre de la consellera Ponsatí, el mateix ja ens comenta que va deixar d’anar a les reunions del PSUC que quan parlava en català sempre sortia algú dient-li aquesta famosa paraula tant pogre i d’esquerres, COMPAÑERA en Castellano para que todo el mundo nos entienda.
Per no allargar-me més Vicent i també pels subscriptors, quant te’ns clar allò que ja fa molts anys ens va dir en Pla: lo més semblant a la dreta espanyola és l’esquerra espanyola; sobren fer més comentaris.

Albert Miret
Albert Miret
05.06.2023  ·  07:37

Un veritable exemple de com no s’ha de comportar un polític. Aquests -que n’hi ha forces-, utilitzen tota la merda que són capaços d’acumular per a continuar governant allà on ja no els volen. Hom comença a dubtar si l’acusació de què en Tries tenia un compte a Suïssa va sortir així per art de màgia, o va venir d’altres pseudopolítics com aquesta senyora que no vol deixar la cadira per molt que el poble li hagi dit que ja s’ha cansat de tanta collonada paleteril. Són multitud els no polítics que cerquen una cadira ben còmoda amb sous magnífics de diners públics, i que a manca de cap idea, i de què els anteriors ja han esgotat el cúmul de mentides com a pinso dels electors, fan de paletes i confonen la política amb l’arquitectura urbanística personal. Aquí a Sabadell, hem passat tot un mes amb tots els carrers amb obres per plantar unes plantetes que mai més ningú regarà i unes modificacions estúpides de carrers que ningú ha demanat, perquè els que teníem anaven la mar de bé. La qüestió és gastar força diners en cosetes que es vegin i que confonguin als veïns, cosa que desgraciadament funcionen en països expressament subdesenvolupats com aquest.

pep gaya
pep gaya
05.06.2023  ·  07:56

Per fi ja no tindrem una alcaldessa ignorant, el pitjor que es pot dir d’un càrrec públic. Per sort Barcelona ja no sofrirà més ignomínia.

Pep Agulló
Pep Agulló
05.06.2023  ·  08:28

COL·LABORACIONISTA…

“Locals” (pronunciat en anglès despectivament) ens diuen els guiris que venen per negocis i només es fan entre ells…Els sobren els catalans, com deia aquell feixista que “bonita es Cataluña a pesar de los catalanes”. Doncs igual. I això no surt espontàniament…

Colau es comporta amb una espanyolitat insultant menyspreant la cultura i llengua del país, sempre imposant el seu “cosmopolitisme” espanyol al “provincialisme” de reivindicar la identitat catalana.

Trepitjar i humiliar als “locals” és l’actitud del turista quan ve a Barcelona. Això és colonialisme pur. Gràcies Colau.

Aquest potser és el pitjor mal contra Catalunya que ha fet en els seus anys de mandat…Ha sigut el complement perfecte de la política de Ciudadanos contra la llengua…

PAU BOLDU
PAU BOLDU
05.06.2023  ·  08:41

Colau ens pots dir quanes desenes de Kgs has engreixat? Colau quents milers i milers d’euros has arreplegat? Comuns tot per la pasta pròpia i bons entrecots gratis

Agustí Delgado
Agustí Delgado
05.06.2023  ·  08:53

Gràcies per la narració del fet, Núria Castells.

Bonaventura Casanova
Bonaventura Casanova
05.06.2023  ·  09:26

I aquesta gent és el referent de Sumar al Principat, com ho és Compromís al País Valencià, deu ni do el que encara ens queda per construir.

Josefina Estremera
Josefina Estremera
05.06.2023  ·  09:32

Bon dia, en referència a l’etiqueta “d’esquerres”, subscric el que diu Núria Castells. També, del títol d’aquesta editorial “Te molt mal perdre…” De bona ens hem lliurat…

Daniel Morales
Daniel Morales
05.06.2023  ·  09:32

No sé pq defenseu tant el Trias la veritat. Jo recordo molt bé el seu govern. Un carrer amb un tram peatonal prop de casa van decidir que deixaria de ser carrer i farien un edifici al mig, tallant el pas i fent que la gent donés una volta per arribar al mateix lloc.

Igual el Trias no va agafar cap comissió de desicions com aquestes, però els resultas eren catàstrofics igualment.

No es que em caigui bé la Colau, hi ha molt de criticable, pero sent Trias el candidat i sabent el que va fer i les seves opinions, trobo raonable pactar per evitar un altre període així.

Ser independents per tenir un Martínez -Almeida d’alcalde, augmentant l’arribada de creuers i turisme mentre posem més policies per desallotjar, reprimir protestes i aquestes coses, dons no caldria….la Colau no es que ho impedeixi tampoc, però el Trias directament portava en el programa coses d’aquestes…

Els pròxims anys si Trias governa Barcelona es convertirà de manera accelerada en una ciutat per a expats rics…..no dic que Colau aturi això tampoc, però és que el Trias ho està defensant….

Carles Serrano
Carles Serrano
05.06.2023  ·  09:50

Aquesta dona, (la Colau), a aconseguit què li tingui fàstic. La podem possar en el mateix sac que la Camacho, la montapollos, el Carrizosa, etc,…

xavier solaní
xavier solaní
05.06.2023  ·  09:53

Colau és com això que diu la ministra catalana, una infrastructura essencial de l’estat (no poso ha ha ha, que a algú li molesta), rutlli o no és igual, i té milers de votants. Doncs aquestes falses esquerres han seguit abandonant la sanitat (primer, empadronat, després posat de genolls), la justícia, infinit. Com s’està divulgant últimament, passen de ser uns obsessos del protagonisme a uns simples psicòpates (no sé si és el mateix, que ho digui un expert).

Joan Manau
Joan Manau
05.06.2023  ·  10:05

Vicent, dels incompliments que esmentes t’has oblidat de un de molt important perquè és el que realment mostra la paraula de cadascú. Ha incomplert el compromís que no només va dir sinó signar dins de tot un codi de la nova política que pregonaven que és no presentar-se més de 2 mandats.

Juan Martin ALEGRIA
Juan Martin ALEGRIA
05.06.2023  ·  10:20

Moltes gràcies, Núria Castells. Magnífic.

Josep Soler
Josep Soler
05.06.2023  ·  10:55

Veig que hi a una coincidència general a titllar a aquesta Sra. com el que es: una impostora integral que per sobresortir i presumir es capaç de tot (ho ha demostrat de forma fefaent al llarg de tota la seva vida).
Ara per tal de no perdre el que creia que era seu, farà qualsevol cosa per mantenir-lo i amb això ens donarà ocasió de veure-la, aquesta vegada del tot desprovista de tots els artificis de camuflatge que ha vingut utilitzant sempre, per arribar on volia (fins fer creure al mon, que lla era una autentica presentant d’aquella Esquerra sacrificada, generosa, decidida i valenta, que el mon necessitava per arribar a la pau i la felicitat definitiva del mon.
Afegint-nos al titular d’en Vicent Partal de que Frau Colau: “Te mal perdre, podem veure -perquè per a ella es la solució de tots els mals- que faci recontar mil vegades els vots de totes les taules, per tal de trobar lla manera de ser la segona -i no la tercera- davant de del recompte oficial.
Aleshores amb els vots d’un PSC, en aquest cas mes disposat, ja tindria el computo complert: Colau 10 + Collboni 9 = 19 amb els 2 de VOX per fer rodó amb els 21 necessaris, com en el cas Valls.

Ramon Portell
Ramon Portell
05.06.2023  ·  11:25

Sr, Carles Serra, deixin de donar les opinions del Sr.Pla sobre política, que aquest Sr.
era un……. ostres, ara anava a dir una cosa lletja!

Gerber van
Gerber van
05.06.2023  ·  11:54

Colau no és només un polític cínic sense moral i altres desqualificacions que es podria mencionar a un polític caigut. Si la justícia espanyola apliqués a Colau els mateixos estàndards que a la MHP Laura Borràs, llavors, amb raó es podria qualificar d’una delinqüenta greu que hauria d’estar tancat durant molts anys. La gran diferència és que ella està protegit pel règim 78.

[ESCÀNDOL] Fraccionament de contractes milionaris del govern de Colau i Collboni
“El sindicat ha recopilat informació sobre més de 111.000 contractes per valor de 120 milions d’euros presumptament irregulars.”
https://www.larepublica.cat/noticies/escandol-fraccionament-de-contractes-milionaris-del-govern-de-colau-i-collboni/

BLANCA SERRA
BLANCA SERRA
05.06.2023  ·  12:24

L’actual alcaldessa en funcions era un autèntic fantasma enganyador: ha incomplert la majoria de les seves promeses començant pel respecte als dos mandats únics, quan el segon ja no se’l mereixia; es tracta d’una egòlatra compulsiva: va dir que tancaria el CIE de zona franca i ha acabat obrint-ne un altre per a dones!! El seu intent d’acabar amb el pla Cerdà per fora i no tenir en compte de recuperar sobretot l’interior de les Illes és memorable…En fi, bon vent i barca nova…

Joan Royo
Joan Royo
05.06.2023  ·  12:39

Aquesta senyora és la batlessa de la caverna espanyola. Respon perfectament a la dita espanyolista “antes roja que rota”. Va arribar a l’alcaldia per la campanya bruta i mentidera que des del CNI i la premsa espanyola i catalana van fer contra Trias. I finalment amb el vot d’un racista jacobí, Valls. I sí, l’esquerra té mal perdre perquè es creuen amb la veritat, són els que tenen raó sempre per la superioritat moral que es creuen posseir.

Aleix Gaus
Aleix Gaus
05.06.2023  ·  12:46

En democràcia s´ha de aceptar les derrotes i la Colau li cou haver-ho de aceptar quina esquerra més mediocre

Josep Marrasé
Josep Marrasé
05.06.2023  ·  13:05

Molts companys que m’han precedit en els seus comentaris sobre la Colau. Barruda, traïdora anti-catalanista arribista i molt poc intel·ligent. Tot això i més, com ara mala perdedora. Però, mira Vicent, com ja he dit, els comentaristes sobre el teu article, llevat de molt pocs, ja han dit tot el què calia sobre l’inefable Colau. Per tant faig meves les crítiques exposades per persones amb molt bon criteri, i m’abstinc d’afegir cap comentari redundant. I és que n’estic fart de polítics i les seves polítiques ignominioses. Salut.

Miquel Isern
Miquel Isern
05.06.2023  ·  13:13

Em té intrigat el perfil de votant persistent del PSUC i les seves reencarnacions (Comuns, Podem, ICV EV EUA i el llarguíssim catàleg de sigles que han anat bastint per no moure’s son sempre han estat. Els camàlics del PSOE i la crossa de darrer recurs de l’espanyolisme que sempre els ha demonitzat. Apa ! Tots cap al psiquiatra….

Berta Carulla
Berta Carulla
05.06.2023  ·  13:14

El dia següent dels atemptats terroristes va tenir una reuniö a cau d’orella amb en Méndez de Vigo i allà es va vendre a canvi del poder que li garantien. Després feia vergonya veure-la amb un somriure d’orella a orella en l’acte a La Rambla on les víctimes ploraven els seus morts, fets pels terroristes.

La consigna era fer oposició a l’independentisme trinxant la capital tant com pugués, en tots els aspectes possibles. Embolicat tot amb una ideologia fake populista relacionada amb les necessitats més sagnants del primer món. Cortines de fum perquè no tenen coneixements ni competències, ni suport ciutadà, per a dur a terme el que s’ha proposat d’una manera coherent amb el que és la ciutat.

I això mentre españa ens ha anat embotint d’imigració -castellana, llatinoamericana i musulmana en la major part – per a debilitar i ofegar la classe mitja barcelonina (i catalana perquè s’estén a tot el país). Immigració que venen pel reclam en la seva majoria. No són refugiats.

De debò que “fa mal a l’esquerra”, director? I no serà que l’esquerra és un miratge per a tots els qui la viviu com dogma? El problema és i ha sigut sempre nacional.

Carles Soler
Carles Soler
05.06.2023  ·  14:41

bon dia. Assignar-li a una batllesa d’una ciutat ja tota construïda i plena que el problema de l’habitatge és imputable a la seua gestió em sembla excessiu i poc realista i fins i tot injust.

Pauli Morer
Pauli Morer
05.06.2023  ·  17:39

La sra. Colau ha passat de voler representar el “pobres” a ser la candidata dels pijo-progres, treu mes vot, percentualment, a l’Eixample i Gràcia que a Nou Barris o Sant Martí, a passat de prometre aturar els desnonaments i fer baixar els lloguers a prometre tramvies i super-illes. Sobre el seu mal perdre es clar que no se’n sortirà, el PSC te mes vots i si pot desbancar en Trias ho farà, però en benefici propi i posant el Collboni d’alcalde, no la Colau, que s’haurà de conformar amb unes quantes momes municipals per la seva colla de sectaris ineptes.

enric llopis
enric llopis
05.06.2023  ·  18:15

Aquesta, a viure del “cuento”. Li és molt rentable.

Miquel Casas
Miquel Casas
05.06.2023  ·  18:15

Aquesta ràbia per poder mantenir el poder em fa pensar que en el fons tenen por, molta por de que es comencin a regirar els comptes i es trobi la porqueria que amaguen les adjudicacions directes de contractes etc.

Lluis Molist
Lluis Molist
05.06.2023  ·  18:19

Aquesta tia es progressista……? Bueno…….mirant els altres progressistes de fireta potser si…!!

Progressisme NO es ser d’esquerres, i evidentment tampoc de dretes, simplement es ser honrat i fer-ho be. Aixo es el progressisme. Cullons tantes esquerres i dretes.!!!

Felip Ojeda
Felip Ojeda
05.06.2023  ·  19:44

Trias va ser un covard amb els okupes de Csn Vies!!! No es de fiar!!!

Josep Bargalló
Josep Bargalló
05.06.2023  ·  20:18

Hi ha una dita castellana de Machado que diu que “camino se hace al andar”. No s’hi val dir que ets molt progressista i d’esquerres, s’ha de demostrar que realment és així, i aquesta senyora és moltes coses menys aquestes. Es deu creure que la gent és imbècil i que tot s’ho creuen si ho expliques bé. Els enganyaràs una vegada pel fet de tenir bona fe, dos ja no. Dos exemples molt explícits. En la campanya de les primeres eleccions va dir que el batlle de Barcelona guanyava massa (110.000 €) que ella si guanyes es posaria 36.000 €. Actualment, crec que està sobre els 109.000.-. Carrer Sicília amb trav. Gràcia. Tot el tros del Claret ha posat baranes i jardineres amb plantes no de secà. Estan totes mortes, com en la majoria de jardinets com ara el Gran de >S. Andreu, però ella si s’ha fet la foto de progressista. Qui paga aquests desbarataments de diners pùblics?.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any