[VÍDEO] L’ANC fa la conferència inaugural del congrés sobre independències unilaterals

  • Hi han participat ex-representants públics i antics dirigents de la societat civil dels països bàltics i Eslovènia

VilaWeb
Redacció
07.05.2021 - 18:53
Actualització: 07.05.2021 - 20:07

L’ANC ha inaugurat aquesta tarda el congrés internacional digital sobre independències unilaterals, amb un acte moderat pel director de VilaWeb, Vicent Partal, en què han participat Dimitrij Rupel, ministre d’Exteriors eslovè durant el procés d’independència i entre el 2000 i el 2008, ex-batlle de Ljubjana i portaveu dels observadors internacionals durant l’1-O; Ülo Laanoja, un dels organitzadors de la Via Bàltica, ex-dirigent del Front Popular d’Estònia i ex-membre del primer parlament independent d’Estònia; Vents Armands Krauklis, batlle del municipi de Valka i dirigent del Front Popular Letó a la regió de Valka durant el procés d’independència de Letònia, i Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC.

Podeu recuperar l’acte a continuació:

 

Ex-representants públics i antics dirigents de la societat civil dels països bàltics i Eslovènia participaran en aquest acte, que tractarà els processos d’independència dels seus respectius països, amb l’objectiu de guanyar perspectiva sobre els passos a seguir per part de l’independentisme, segons que ha explicat l’ANC en un comunicat.

Al congrés també hi participaran especialistes i acadèmics, com Ramón Grosfóguel, activista porto-riqueny i sociòleg del Departament d’Estudis Ètnics de la Universitat de Califòrnia a Berkeley; a més dels experts i acadèmics catalans Xavier Cuadras, Albert Noguera, Eulàlia PasqualJordi Arrufat i Daniel Soler.

“Els exemples dels països bàltics i d’Eslovènia s’han escollit perquè són geogràficament i cronològica propers a Catalunya (aquest any és el 30è aniversari de la seva independència), i per haver estat aconseguits davant d’un estat molt més poderós que ells, per mitjà del desbordament democràtic, la desobediència civil i la via dels fets consumats”, explica l’ANC. “Amb aquesta finalitat, aquests processos s’analitzaran des d’àmbits com l’economia, la defensa i la seguretat, les relacions internacionals, els seus processos constituents i les seves estratègies de desobediència civil, per tal d’extreure’n lliçons i aprenentatges que puguin ser útils per a reactivar i reimpulsar el moviment independentista català.”

El congrés durarà fins demà i constarà de cinc seminaris, en sessions a porta tancada per Zoom. La inauguració i la clausura de l’acte s’emetran en directe per les xarxes socials de l’Assemblea. Per participar en els tallers, els assistents han d’inscriure’s a la web. Cada taller tindrà una capacitat de seixanta participants i la participació és gratuïta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any