L’Audiència Provincial de Barcelona ha absolt a totes les persones encausades arran de la concentració davant del TSJC el febrer del 2018, que estaven acusades de desordres públics, desobediència i resistència greu. Dotze persones van ser jutjades el 5 i el 6 de febrer per haver-se encadenat a l’edifici, lligant-se a les columnes de l’accés. Els Mossos d’Esquadra van retirar les persones lligades, moment en què s’haurien produït els suposats comportaments delictius dels quals finalment han estat absolts.

El tribunal considera que la protesta d’aquell dia no és punible perquè entra dins de la llibertat d’expressió i crítica, i diu que els manifestants van oposar una resistència passiva sense violència davant dels agents. A més, la sentència diu que no es van acreditar cap mena de danys a les persones o a les coses per part dels manifestants, quelcom que ha estat confirmat per les imatges que hi ha d’aquell dia. Tampoc no es considera que s’alterés la pau pública, perquè no es va impedir el normal desenvolupament de la convivència ciutadana ni l’exercici dels drets fonamentals dels qui no hi participaven. Finalment, tampoc no s’ha estimat cap alteració de l’ordre públic perquè l’entrada a l’edifici es va restablir quan començava el servei d’atenció al públic.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb