La multinacional Abertis ha culminat la compra del 6,5% de les seves accions després que a principis de mes llancés una OPA parcial fins a un màxim de 61.309.319 accions sobre el seu capital, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El procés ha tingut un resultat positiu després que fos acceptat per 453.668.986 accions, que representen el 48,10% del capital social i no haver-se condicionat el resultat de l’oferta a la presentació d’una nombre mínim d’acceptacions. Així doncs, les accions s’han distribuït les accions entre els seus acceptants aplicant les regles de distribució i prorrateig. D’aquesta manera, Abertis passa a tenir el 8,25% del seu capital.

Els accionistes han tingut dues setmanes per acceptar l’oferta de compra de les seves accions. La companyia va oferir pagar 15,70 euros per acció en efectiu, el que suposa una prima del 5,05% respecte el preu de tancament el 27 de juliol del 2015, el dia anterior a la decisió de llençar l’oferta.L’operació s’emmarca dins del compliment dels principals objectius del Pla Estratègic d’Abertis 2015-2017, entre els quals destaca el programa de recompra de les accions pròpies, que segons va explicar la multinacional “es configura com un dels pilars de creació de valor i d’increment de la remuneració als seus accionistes”.La companyia ha decidit ampliar i accelerar aquest programa per l’existència d’excedents significatius de tresoreria generats en la sortida a borsa de la seva filial de telecomunicacions, Cellnex Telecom, entre d’altres factors.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb