El president del govern espanyol ha estat incapaç d’argumentar per què els catalans deixarien de ser ciutadans europeus en cas d’independència de Catalunya. Una simple pregunta del periodista Carlos Alsina que l’entrevistava avui a Onda Cero l’ha deixat desarmat. Vegeu aquest fragment de vídeo:

I ací podeu escoltar l’àudio:

Transcrivim ací la conversa, que comença amb una declaració de Rajoy:

—Mariano Rajoy [M. R.]: Allò que alguns pretenen demanar a la gent és que renunciïn a la seva condició d’espanyols i d’europeus. És un disbarat. Per què els han de perdre, els seus drets d’espanyols i d’europeus? Això va contra el signe dels temps.

—Carlos Alsina [C. A.]: Però la nacionalitat espanyola no la perdrien. En el cas de la independència de Catalunya, la nacionalitat espanyola no la perdrien, els ciutadans de Catalunya.

—M. R.: No ho sé, per què no la perdrien. I l’europea tampoc?

—C. A.: Perquè la llei diu que el ciutadà d’origen nascut a Espanya no perd la nacionalitat encara que resideixi en un país estranger, si té la voluntat de conservar-la.

—M. R.: Doncs… I l’europea?

—C. A.: I l’europea la té perquè té la nacionalitat espanyola.

—M. R.: Em sembla que aquesta disquisició no treu cap a res.

Ací podeu escoltar l’entrevista sencera:

 

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb