Després de mesos d’espera, la ràdio pública del País Valencià tornarà a emetre el dilluns vinent. À Punt debutarà amb deu programes originals que ocuparan vint-i-vuit hores setmanals. La resta s’omplirà amb música. El programa estrella de la cadena serà el magazín ‘Al ras’, que s’emetrà de dilluns a divendres entre les 10.00 i les 13.00. Jèssica Crespo en serà la presentadora.

‘Tindrem de tot. No ens hem posat límits. Volem donar a conéixer el nostre entorn i valorar tot el que tenim’, diu Crespo. El magazín començarà tractant un tema d’actualitat o del dia i després es farà una entrevista amb profunditat. Els oients podran participar a ‘Al ras’ mitjançant les xarxes socials o el telèfon. Sobre la resta de seccions que farciran el programa, Crespo no ha volgut desvelar res. Cada divendres, ‘Al ras’ es farà fora dels estudis de Burjassot i viatjarà a algun punt del País Valencià.

Ací en podeu veure un vídeo promocional:

La directora de la CVMC, Empar Marco, assegura que la corporació ha complert la ‘seva paraula’ començant a emetre abans de final d’any. Sobre la graella de programes, afirma que ‘compleixen la filosofia del projecte. És a dir, comptem amb continguts de proximitat i servei públic.’ Segons César Martí, director de Continguts i Programació, la programació ‘naix per a ocupar un buit en la societat valenciana.’

A banda de ‘Al ras’, la cadena també emetrà ‘Territori sonor’, un magazín musical diari presentat per Amàlia Garrigós; ‘Animalades’, un espai setmanal d’entreteniment per a tota la família sobre el món dels animals, presentat per Joan Espinosa. A l’àmbit literari se li dedicaran dos programes: ‘Una habitació pròpia’, amb Irene Rodrigo, i ‘Plaerdemavida’, presentat per Maria Josep Poquet.

Aitana Ferrer es farà càrrec de ‘L’Escoleta’, un espai sobre la vida en família, i ‘La caseta d’Aitana’, un programa infantil on es crearà un món de fantesia. La cadena també tocarà temes com el medi ambient (‘Samaruc digital’ amb Reis Juan) o la gastronomia (‘Cuina de bancal’ amb Carles Galletero).

La graella la completarà ‘Rosquilletres’, un concurs per alumnes de segon d’ESO que té per objectiu difondre de manera lúdica l’art de lletrejar en català. Rafa Albert en serà el presentador.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb