El festival Cruïlla: punt de trobada intergeneracional

  • Damien Rice, Crystal Fighters, Adrià Puntí i Zoo són alguns dels noms que encapçalen un cartell que combina joventut i veterania dalt l'escenari

VilaWeb
Redacció
08.07.2016 - 02:00

Avui arrenca el Festival Cruïlla 2016. Des de Robert Plant fins al rap dels valencians Zoo, passant per Crystal Fighters o Fermín Muguruza, tots els estils de música ressonaran fins diumenge al Parc del Fòrum. El cartell agrupa grans artistes d’àmbit internacional, que compartiran escenari amb els grups més en forma de la música en català.

El festival inclourà una bona colla d’estrenes. Els britànics Crystal Fighters presentaran els temes del seu tercer disc, que es publicarà durant l’any. Robert Plant, ex-vocalista de Led Zeppelin, hi aterrarà acompanyat de The Sensational Space Shifters, en la seva primera visita al país amb aquest format. Damien Rice, Ane Tijoux, Love of Lesbian, Vetusta Morla o Esperanza Spalding són alguns noms més d’una llarga llista que combina llegendes amb les bandes joves més destacades del moment.

La música en català hi serà representada per Adrià Puntí i la seva Clau de girar el taller, el disc amb què el saltenc consolida el seu retorn després de l’adéu d’Umpah Pah i d’una dècada de silenci. Els joves Animal, la darrera revelació del mestissatge de casa nostra, portaran al Cruïlla l’amalgama de reggae, soul i folk del seu primer àlbum, Més que les paraules, encara amb la ressaca de l’estrena al Canet Rock.

Enguany l’ambient del recinte és molt especial i duu la signatura de l’escenògraf Lluís Danés, que s’ha encarregat de decorar la part exterior de l’escenari principal. Danés ha mirat de contrarestar la duresa i la fredor de la zona del Fòrum i convertir l’espai en una petita selva amb materials naturals, com ara la fusta i les plantes i una il·luminació a base de bombetes.

El públic, ‘un cap de cartell més’
L’organització del festival ha volgut fer un esforç per a personalitzar l’atenció als assistents. Segons Jordi Herreruela, director del Cruïlla, consideren el públic ‘un cap de cartell més’ i, per tant, un element tan important com els artistes que pujaran a l’escenari. Si aquests darrers anys ja s’havia implantat la polsera intel·ligent com a sistema de pagament, enguany l’eina fonamental serà l’aplicació del festival, mitjançant la qual es faran arribar avisos, suggeriments o recompenses, amb l’objectiu de ‘convertir els assistents en participants’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any