Jordi Savall arriba a Altea

  • L'actuació del músic clou la primera Setmana de la Música Barroca

VilaWeb
Redacció
14.05.2016 - 02:00

Durant tota aquesta setmana a Altea hi ha sonat més música antiga que mai perquè el grup Pas de Quatre hi ha organitzat per primera vegada la Setmana de Música Antiga i Barroca. Es tracta d’un cicle que acaba avui amb el concert d’un dels grans especialistes en aquesta matèria: el músic Jordi Savall.

Aquest vespre al Palau Altea, Savall oferirà el concert ‘La viola celta’, on interpreta melodies tradicionals d’Irlanda i Escòcia acompanyat d’Andrew Lawrence-King a l’arpa barroca i de Frank McGuire a bodhran. Es tracta d’un projecte a mig camí entre la música antiga i les músiques del món que Savall interpreta des d’un punt de vista personal però alhora molt respectuós amb el context històric. El projecte va sorgir durant una estada del músic a Gran Bretanya, quan va descobrir un manuscrit amb partitures tradicionals per a viola. Després d’estudiar-les, es va adonar del potencial d’aquest instrument en la música celta i va decidir difondre-ho amb un nou espectacle.

Més enllà del concert de Savall, durant tota aquesta setmana la música antiga i barroca s’ha fet sentir pel centre històric d’Altea. L’entitat organitzadora de l’acte, el grup de música tradicional Pas de Quatre, ha ofert un concert de música antiga de tradició oral. I també s’han sumat al cicle l’Orquestra Simfònica de la Marina Alta, els Menestrils d’Ontinyent, el quintet de vent i la Banda Simfònica de la SFA i un trio format per clarinet, piano i violoncel. Tots han adaptat els seus repertoris per oferir obres de Vivaldi, Häendel, músiques mossàrabs i jueves…

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any