Les dones són l’eix central de la Setmana del Llibre en Català a Mallorca

  • Les activitats es repartiran entre dotze llibreries de Palma i d’Inca

VilaWeb
Redacció
05.03.2016 - 02:00

Dimarts passat es va inaugurar a Palma la Setmana del Llibre en Català, que enguany dedica gran part de les seves activitats a la figura de la dona com a lectora, escriptora, editora, traductora i llibretera. Aquesta no és l’única novetat d’enguany, i és que la setmana del llibre també ha canviat d’ubicació i ara tindrà lloc en dotze llibreries de l’illa: onze a Palma i una a Inca.

L’acte principal d’avui és la lectura del llibre ‘A veure si m’atrapes!’ (editorial Nandibú) d’Adrià Gòdia a la llibreria Jaume de Montsó. A part, a les llibreries Quart Creixent i Agapea s’hi explicaran contes per a infants i a la llibreria i cafeteria Literanta es farà un taller infantil on nens entre sis i deu anys redactaran un conte per a adults. Més tard, a la mateixa llibreria, Magdalena Ferragut i Biel Mesquida oferiran un recital poètic.

Les dones i els llibres
La Setmana del Llibre dura, en realitat, dues setmanes, ja que va començar el passat 1 de març i no acaba fins dissabte 12. Com s’ha dit, la dona pren molta importància en els actes d’enguany; un dels que més destaca és la conferència ‘Crítica feminista i literatura catalana: reflexions des de la docència’, que tindrà lloc dilluns a la Born de Llibres. El mateix dia també es farà una jornada de ‘Contes per la igualtat’, en què quatre escoles visitaran la Llibreria Lluna per tractar el tema.

La xerrada ‘Del cor d’Amèrica a la terra dels Massai: dotze dones que trastocaren els cànons de masculinitat a la gran pantalla’ és un altre dels esdeveniments destacats, aquest programat pel dimarts a la Biblioteca de Babel. El dimecres es tractarà l’obra de les escriptores catalanes Laia Karrouch i Najat El Hachmi, a Embat Llibres, mentre a la llibreria Quart Creixent es farà una xerrada sobre la mutilació genital femenina. Divendres es farà una taula rodona amb el nom ‘Escriptores, traductores i editores. Tres mons que es troben’ i dissabte Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, farà una xerrada sota el títol ‘De belles a velles: metamorfosis de la dona’.

Aquí podeu veure el programa sencer.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any