El Pacte pel Referèndum distribuirà més de 1.000 punts de recollida per tota Catalunya

BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

El coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, ha anunciat aquest dijous que la plataforma ja compta amb 4.000 voluntaris que durant el diumenge 23 d’abril, dia de Sant Jordi, recolliran signatures de suport al referèndum en més de 1.000 punts de recollida distribuïts per la geografia catalana.

Ho ha dit en declaracions als periodistes des de la seu de CC.OO. de Catalunya, una de les múltiples entitats socials, culturals i econòmiques catalanes que, segons ha explicat el mateix Elena, col·laboren en la recollida d’aquestes signatures.

Elena ha explicat que el Pacte Nacional pel Referèndum vol que Sant Jordi sigui un dia clau de suport a aquesta reivindicació que ha qualificat de “molt transversal” entre els catalans, ja que ha assegurat que una majoria vol resoldre el futur polític de Catalunya mitjançant aquesta votació.

“Hi ha una majoria de ciutadans molt plural que té molt clar que això es resol amb un referèndum, debatent i votant”, ha proclamat Elena, exdiputat del Parlament i ara al capdavant d’aquesta plataforma que aglutina partits i entitats partidàries del referèndum.

El Pacte va ser fundat pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al desembre del 2016 i defensa que és legalment possible un referèndum a Catalunya i compta amb el suport de partits independentistes com el PDeCAT, ERC i la CUP, però també de la nova formació dels comuns.

De fet, la recollida de signatures va començar mesos enrere –ara en aquest Sant Jordi es vol reimpulsar– i un dels primers signants va ser el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ja que el Pacte parla en tot moment d’un referèndum d’acord amb la legalitat i no entra en cap cas en posicions unilaterals.

FINS AL MAIG

La recollida de signatures no es frenarà després del dia de Sant Jordi, sinó que es continuarà durant la setmana següent i sobretot el cap de setmana proper i el dia dels treballadors –1 de maig–, ja que el Pacte també veu aquesta jornada com una bona oportunitat per recollir suports.

Elena ha previst que, a mitjans de maig, el Pacte ofereixi dades sobre quantes signatures s’han recollit a Catalunya i més enllà d’ella –pot signar qui vulgui en suport al referèndum, i quedarà pendent aclarir què es fa amb aquestes signatures.

CONTRARIS

PP i Cs a l’Ajuntament de Barcelona van protestar la setmana passada perquè els autobusos de la ciutat porten propaganda a favor del referèndum a favor pel Pacte, i van exigir la retirada d’aquesta propaganda dels autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Elena ha suggerit a aquests dos partits que es llegeixin el manifest que ha impulsat el Pacte perquè allà veuran que la seva iniciativa no va contra ningú, sinó que crida a “participar i votar” en un referèndum a tots aquells que vulguin dir la seva opinió sobre el futur polític de Catalunya.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]