És relativament fàcil detectar quan una persona parla des de la convicció: el to de les seves frases, l’èmfasi que dóna a algunes paraules, l’expressiva gestualitat amb que les acompanyen, ho revelen. Josep Ferrer Llop (Barcelona, 1949) és una d’aquestes persones. Acadèmic compromès sindicalment, les seves explicacions són el reflex d’aquesta trajectòria vital: tan passionals com estructurades.

Hi hem conversat per conèixer millor la Plataforma Participativa ‘Catalunya i Futur’: “quins són els seus objectius?”,  “com aconseguirà canalitzar les demandes que la ciutadania expressi?”,  “quin paper ha d’assumir Catalunya en la resolució de problemàtiques internacionals?” Les seves respostes,  nítides, sovint s’encaminen en la mateixa direcció: la participació socials i la recerca acadèmica no poden donar-se l’esquena. En la configuració de la Catalunya del futur, ciutadans i científics hauran de treballar plegats.

Què és Catalunya i Futur? 
‘Catalunya i Futur’ és una crida a la ciutadania i la intel·lectualitat per fer una reflexió molt ambiciosa sobre el futur de Catalunya. Hem de repensar el nostre país en el marc del segle XXI, que presenta uns reptes molt innovadors, i ho hem de fer fugint dels debats conjunturals que només s’ocupen de la gestió de la immediatesa.

Llegeix l’entrevista sencera fent clic aquí

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb