Responsables de festivals musicals i sales de concerts de Catalunya inclouran el raper mallorquí Valtònyc a les seves programacions com a protesta per la seva condemna a tres anys i mig de presó. ‘Davant la situació de vulneració flagrant del dret a la llibertat d’expressió i davant el retrocés democràtic de l’estat, posant a la presó un cantant per les seves lletres, els festivals i sales de concerts de Catalunya volem solidaritzar-nos amb Valtònyc i per això l’inclourem a les nostres programacions’, han dit en un comunicat.

Les entitats que el signen són: Acampada Jove, BarnaSants, Black Music Festival, Canet Rock, Ciutat Flamenco, Clownia, Cruïlla, Curtcircuit, Festival de Cajón, Festival de Música de Cadaqués, Festival Emergent, Festival Esperanzah, Festival Internacional de Jazz de Barcelona, Girona a Cappella, Guitar BCN, Lets Festival, Mercat de Música Viva de Vic, Minipop, Músiques Tranquil·les, Primavera Sound, Room Festival, Strenes, Suite Festival, Telecogresca, Vida Festival, Acústica Figueres, Festivals de Sons i Vi de Catalunya i Asacc (Associació de Sales de Concerts de Catalunya).

Podeu escoltar ací la cançó de Valtònyc que li ha comportat una condemna de tres anys i mig de presó:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]