Els bastoners ompliran Sant Cugat.

A Sant Cugat del Vallès, la primavera 2017 serà recordada per la gran explosió i afluència d’amants de la cultura popular que s’han dirigit a la ciutat. Encara no ha passat un mes des de la celebració de la XXX Diada de la Puntaire i ja s’hi prepara un altre de les dates assenyalades en el calendari associatiu: la Trobada Nacional de Bastoners. Més de 2.000 persones, representant vuitanta colles repartides arreu de la geografia catalana, s’hi citaran el 10 de juny per demostrar el dolç moment viscut pels bastoners catalans.

La Trobada Nacional és el seu gran aparador. Una oportunitat fantàstica per demostrar la gran diversitat de vestuaris i balls de les colles practicants. També la voluntat innovadora i creativa d’un col·lectiu sempre obert a la participació amb altres expressions folklòriques. Els Bastoners de Sant Cugat, organitzadors i amfitrions de la Trobada amb motiu del 25è aniversari de la seva constitució, van convèncer altres entitats locals (gegants, diables, banda, esbarts, castellers, sardanes) perquè replantegessin les seves actuacions “a la bastonera”. Fruit d’aquestes sinergies, en sorgí un espectacle híbrid que ara presentaran al conjunt de colles catalanes.

Llegeix la notícia sencera a Tornaveu, fent clic aquí.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]