8TV es declara insolvent i entra en pre-concurs de creditors

  • La declaració d'insolvència obre ara un període de tres mesos perquè la companyia pacti amb els creditors un pla de viabilitat

VilaWeb
Redacció
02.06.2023 - 19:32
Actualització: 03.06.2023 - 11:27

L’empresa que gestiona 8TV i la resta de canals del múltiplex, Emissions Digitals de Catalunya (EDC), s’ha declarat insolvent i ha entrat en pre-concurs de creditors segons que ha avançat el diari Ara i ha confirmat el director general de la cadena, Nicola Pedrazzoli, a Twitter. Si bé ha titllat la informació de “totalment certa”, ha afegit: “Tan sols jo sé els veritables motius pels quals s’ha arribat aquesta conclusió. […] És hora d’explicar-los.” Però no ha donat cap més informació. En un altre missatge a Twitter, la cadena ha promès tornar-la a “liar parda“, també sense afegir res més.

La declaració d’insolvència obre ara un període de tres mesos perquè la companyia pacti amb els creditors un pla de viabilitat. En cas que les negociacions no tinguin èxit, l’empresa entrarà en concurs de creditors i el cas serà traslladat a instàncies judicials.

Si bé no suposarà la fi de l’activitat de la cadena a curt termini, la declaració d’insolvència evidencia les dificultats que travessa el projecte, que tot i haver-se posat com a objectiu assolir un 4% d’audiència a començament de temporada no ha aconseguit trencar el llindar de l’1% aquest any.

Quant a una hipotètica venda, fonts de l’empresa expliquen a l’Ara que la voluntat és arribar a un acord amb els creditors i continuar amb el projecte, tot i que amb una programació de menys pressupost. Ara com ara, una venda tan sols es contemplaria en el cas que no s’arribés a un acord.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any