La CUP proposa un referèndum a Barcelona per a fer fora els fons voltor del parc d’habitatge

  • Els anticapitalistes volen canviar la normativa per reduir la xifra de pisos turístics

VilaWeb
ACN
13.05.2023 - 14:21
Actualització: 13.05.2023 - 17:45

La CUP ha proposat un referèndum a Barcelona per a fer fora els fons voltor propietaris d’habitatge a la ciutat. La iniciativa l’han presentada avui en un acte al districte de Ciutat Vella amb membres de la candidatura a les eleccions municipals, com ara Jordi Estivill, Adriana Llena, Santi González i Thaïs Cloquell, i la diputada al parlament Eulàlia Reguant, que va ser regidora entre els anys 2017 i 2019.

Amb aquesta proposta, els anticapitalistes volen convertir Barcelona en una “zona lliure de fons voltors” i expropiar-ne els pisos per incorporar-los al parc públic d’habitatge. Per a aconseguir-ho, proposen una votació ciutadana que s’hi pronunciï.

La formació també opta per una ordenança municipal estricta que permeti de reduir la rendibilitat dels pisos turístics i municipalitzar la gestió dels allotjaments temporals per donar resposta immediata als desnonats que esperen l’adjudicació d’un habitatge d’emergència, segons que ha informat la candidatura en un comunicat. Alhora, volen obligar a destinar un 50% dels pisos de nova construcció i les rehabilitacions de més de 600 metres quadrats a habitatge de protecció oficial.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any