La fiscalia demana presó per a tres directius de Terra Natura per l’atac mortal d’un tigre el 2016

  • L'acusació particular eleva la petició de presó a quatre anys per un delicte contra els treballadors i un altre d'homicidi per imprudència

VilaWeb
EFE
18.12.2022 - 13:13
Actualització: 18.12.2022 - 19:22

La fiscalia demana tres anys de presó per a un directiu i dos responsables del parc de la naturalesa i animals Terra Natura de Benidorm (Marina Baixa) en el marc del judici que arrencarà dimecres vinent per la mort d’una cuidadora per l’atac d’un dels tigres del centre el juliol del 2016.

L’acusació particular eleva així la petició de presó a quatre anys per un delicte contra els treballadors i un altre d’homicidi per imprudència, en una vista oral que durarà tres dies, del 21 al 23 de desembre. Les defenses, per la seva banda, sol·licitaran la lliure absolució dels acusats, segons que han informat a l’agència EFE fonts jurídiques.

La cuidadora, que en el moment de l’incident tenia un fill de dos anys, va morir el 2 de juliol de 2016 arran que una de les portes de la gàbia d’un dels tigres del centre va quedar accidentalment oberta i l’animal la va atacar. La investigació policíaca va apuntar que la cuidadora no havia estat informada com calia sobre el protocol de seguretat en el tractament d’animals perillosos –que hauria de ser d’obligat compliment per a una feina de risc com la que feia en el moment de l’atac–, per la qual cosa les autoritats van descartar la hipòtesi de la imprudència de la treballadora.

L’acusació, exercida per la família de la víctima, considera que Terra Natura no va formar la víctima com calia en prevenció de riscs en el tractament d’animals perillosos, cosa que va desprotegir la cuidadora i facilitar l’atac. La família també denuncia que els protocols de riscs estipulen que en aquesta mena de feines ha de participar un altre treballador com a recurs preventiu per a disminuir el risc d’aquesta mena d’incidents i que, en cas que passin, l’empresa ha d’actuar de manera immediata.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any