Seat preveu de tenir en funcionament la planta de bateries de Sagunt el 2026

  • La fàbrica donarà feina a més de tres mil persones l'any 2030

VilaWeb
Redacció
05.05.2022 - 16:06
Actualització: 05.05.2022 - 16:10

El projecte estratègic per desenvolupar vehicle elèctric amb fons europeus que ha presentat Volkswagen i Seat amb una seixantena de socis mobilitzarà deu mil milions d’euros. Així ho ha anunciat el president el Grup Volkswagen, Herbert Diess, en un acte a Sagunt, per presentar la gigaplanta de bateries que estarà operativa el 2026, en cas de rebre els ajuts. Els màxims responsables del grup han reafirmat la tria pel País Valencià, però han admès que la competència per acollir la planta ha estat “tremenda”.

Les obres per a construir la factoria s’han de començar enguany perquè pugui estar operativa el 2026, amb la previsió de crear més de tres mil llocs de treball fins al 2030. El president del consell d’administració de Seat, Thomas Schmall, ha assegurat la tecnologia amb la qual elaboraran les cel·les permetrà de “reajustar el cost de les bateries” un 50%.

Els responsables de Volkswagen i Seat han triat Sagunt com a localització per la macrofàbrica pel potencial logística i d’infrastructures i “per moltes raons més”, ha dit Schmall, que ha llançat un missatge a les comunitats perdedores de la cursa: “No estigueu tristos, el futur és obert. De moment, començarem amb València”, ha dit, abans de recordar que el nivell de tots els participants ha sigut alt. La presentació al polígon Parc Sagunt II ha sigut l’endemà que Seat presentés el projecte per optar als fons europeus. L’aliança, sota el paraigua del nom ‘Future: Fast Forward’, inclou com a socis com Celsa, Silence, Iberdrola, Bosch, Grupo Sesé, Lithium Iberia o Gestamp, entre d’altres.

La planta de Sagunt produirà les bateries que després portaran els vehicles elèctrics compactes que es fabricaran a les instal·lacions de Martorell, les més grans del grup i les de Pamplona. Diess no ha donat detalls sobre la inversió a la fàbrica catalana, però ha assegurat que “Seat dissenyarà tots els models de vehicles elèctrics compactes” per les marques del grup.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any