Sànchez veu la DUI com “l’única sortida” i demana a la gent civisme i coratge

BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS)

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha anunciat aquest dilluns que “en poques hores” convocaran la ciutadania per donar suport al Govern i al Parlament en defensa de la declaració d’independència, que veuen com l’única sortida.

Un dia abans que el president del Govern comparegui al Parlament, l’ANC ha enviat un correu al qual ha tingut accés Europa Press, en què Sànchez vaticina que els catalans escoltaran aquesta setmana “més mentides, més amenaces, més rumors i intoxicacions” per fer-los sentir sols, i veus que els preguntaran què esperen després de l’1-O.

Segons Sànchez, a aquestes veus cal recordar-los “que el poble català ha parlat i ha dit ‘sí’ a la independència, que les peticions catalanes i internacionals de diàleg són moltes i totes xoquen amb la intransigència de l’Estat”.

“Les sancions exorbitants i les peticions de presó, així com la repressió de la nostra llibertat política, converteixen la declaració d’independència en l’única sortida”, afegeix.

Per això demana que, faci el que faci el Govern central, es respongui només amb el civisme i el coratge” d’aquells que volen construir una Catalunya justa i lliure, alçada sota les bases de la democràcia i la pau, diu.

“Determinació, dignitat i civisme per avançar al costat de les nostres institucions!”, i reclama mobilitzacions pacífiques i massives per les llibertats dels catalans.

En la seva opinió, la setmana passada va ser victoriosa democràticament, i determinant per aconseguir la independència, en considerar que han guanyat el reconeixement de l’opinió pública internacional i que hi ha moltes veus internacionals rellevants crítiques amb el Govern espanyol “pel seu immobilisme i l’ús de la repressió”.

També ha sostingut que la credibilitat de les institucions catalanes en el trajecte cap a una república és tan alta que el Govern espanyol “ha cremat els seus últims cartutxos forçant el canvi de seu social de grans empreses fora de Catalunya per intimidar”.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb