BARCELONA, 1 (EUROPA PRESS)

El portaveu del Govern, Jordi Turull, ha xifrat aquest diumenge que han hagut de tancar 319 col·legis electorals dels 2.315 disposats inicialment, però ha animat els ciutadans que no han votat a intentar-ho fer en altres punts: “Si un dia té sentit anar a votar és avui”.

En roda de premsa, ha carregat contra l’actuació de la Guàrdia Civil i de la Policia i ha assenyalat al Govern central: “És un autèntic escàndol internacional. L’actuació de l’Estat és la vergonya d’Europa”, i ha pronosticat que haurà de respondre davant els tribunals internacionals.

Turull ha avisat que la jornada serà llarga i el recompte també, i ha assegurat que els col·legis tancaran a les 20.00 hores, encara que assenyala que tota la gent que estigui en la cua per votar a aquesta hora podrà exercir el seu dret a vot.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb