SEVILLA, 9 (EUROPA PRESS)

El conseller d’Ocupació, Empresa i Comerç, Javier Carnero, ha destacat que “Andalusia està sempre oberta al fet que qualsevol empresa radiqui la seva seu social aquí” i ha apuntat que si el grup Planeta decidís venir a Sevilla, on té la seu la seva fundació, seria “molt encertat”.

Així ho ha assenyalat a preguntes dels periodistes sobre el trasllat de seus socials d’empreses de Catalunya a altres zones d’Espanya, després d’inaugurar el congrés Unvex-Eco Agro, on ha explicat que Planeta no és una empresa que cotitzi a l’Ibex 35 i, per tant, “es deu al seu consell d’administració i no a una junta d’accionistes”.

El conseller ha explicat que algunes empreses han decidit traslladar la seva seu social a les zones on tenen les seves fundacions i si Planeta vingués a Sevilla, on té la seva seu social la fundació, seria “una gran notícia”.

“Les empreses de l’Ibex estan tenint un canvi del seu domicili social cap a altres zones, com Madrid o València. Andalusia sempre està oberta al fet que qualsevol empresa radiqui la seva seu social aquí, però són els accionistes els que decideixen això”, ha subratllat.

En aquest sentit, Carnero ha advertit que si aquest moviment s’hagués donat amb anterioritat “molt del que hem passat no hauria ocorregut”. “Pràcticament només queda una empresa de l’Ibex 35 amb seu social a Catalunya. Aquesta situació ha posat de debò en risc l’economia catalana i espanyola”, ha afirmat.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb