El nou periodisme i la lluita contra la corrupció centren el Free Culture Forum de Barcelona

VilaWeb
Redacció
30.10.2015 - 02:00

La llibertat d’expressió en l’àmbit digital, les filtracions en massa, les noves formes del periodisme i la intimitat de les telecomunicacions són les qüestions que centren l’atenció del Free Culture Forum 2015, que es fa a Barcelona avui i demà. A banda de debatre tots aquests desafiaments del periodisme actual, el congrés –organitzat des de fa set anys per la plataforma d’activistes Xnet– també es vol fixar enguany en la creixent lluita ciutadana contra la corrupció.

En la llarga llista de participants en les conferències i els tallers de l’FCForum 2015, es destaca la presència de ponents internacionals com ara James Love, que a través de Knowledge Ecology International va fer possible la producció i venda de medicaments genèrics a l’Índia; el periodista d’investigació Gavin MacFadyen; l’advocat alemany Till Kreutzer, expert en drets d’autor i món digital; l’activista pels drets humans a Guatemala Renata Ávila, i Jeremy Malcolm, al capdavant de l’Electronic Frontier Foundation des del 2014.

Dissabte al matí, a la Farinera del Clot, es presentarà el Grup de Treball contra la Corrupció, amb la participació de Simona Levi (de la Bústia de Filtracions de Xnet i de 15MpaRato), l’ex-diputat de la CUP David Fernàndez i el grup Acció Cívica, entre més entitats.

La batllessa de Barcelona, Ada Colau, també rebrà demà una delegació de participants en l’FCForum per compartir-hi els resultats de la primera jornada de feina, que es convertiran en recomanacions per a la política local.

El Free Culture Forum va néixer fa set anys arran de ‘la necessitat de descriminalitzar la cultura lliure i de normalitzar l’ús d’internet com a eina de transformació social, per a construir una democràcia real i per a defensar-se dels embats d’un status quo obsolet que lluita per a perpetuar-se’.

Informació relacionada:

L’Internauta, amb Jordi Delgado: Hàbits i eines per a navegar amb més seguretat

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any