Reediten la revista Studium en què va col·laborar Dalí amb 15 anys.

VilaWeb
Redacció
12.01.2004 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’editorial figuerenca Brau Edicions ha reeditat un facsímil que reprodueix els sis números de la revista Studium que van publicar el 1919 un grup d’estudiants de l’institut de batxillerat Ramon Muntaner de Figueres, entre els quals hi havia l’artista Salvador Dalí.

La direcció del centre ha encarregat la reedició dels escrits i il·lustracions del Dalí adolescent, quan cursava sisè de batxillerat, coincidint amb la celebració del centenari del seu naixement.

Brau Edicions ha editat 1.500 exemplars de la revista Studium amb il·lustracions, textos poètics i una sèrie dedicada als pintors clàssics com Goya, Velázquez o Leonardo da Vinci.

Studium va ser una revista mensual que va arribar a publicar-se entre gener i juny de 1919, i va constituir un de les referents més precoços de la vocació artística i literària de Salvador Dalí. També hi participaven quatre estudiants de l’institut Ramon Muntaner que destacarien en altres àmbits, com són Jaume Miravitlles -polític prometedor-, Joan Xirau -farmacèutic i professor-, Ramon Reig -aquarel·lista i mestre de pintors- i Joan Turró -metge. El primer número de la revista Studium es va publicar un mes després que Dalí celebrés la seva primera exposició al Teatre principal de Figueres.

El facsímil que recull els sis números porta per títol “Studium. La revista del jove Dalí” i es presenta amb tres articles introductoris sobre el context social del moment, la publicació i els seus colúlaboradors, escrits per Jaume Guillament, Joan Ferrerós i Rafel Pascuet.

Actualment els alumnes del tercer curs d’ESO de l’institut Ramon Muntaner de Figueres publiquen una revista a canvi de crèdits complementaris, i l’últim número el dediquen precisament a l’any Dalí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any