El govern espanyol eleva el to de les amenaces per la xiulada del Camp Nou

  • Envia a mitjanit un comunicat on arriba a afirmar que xiular és un atac a la democràcia · Mas diu que el govern espanyol fa el ridícul

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
31.05.2015 - 02:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol ha emès un comunicat on condemna la xiulada que hi ha hagut al Camp Nou durant la final de Copa i que ha tapat l’himne espanyol que sonava per la megafonia de l’estadi. El text considera que la xiulada és un ‘atac als símbols’ i també un ‘atac a la democràcia’. Amb aquest comunicat l’executiu de Rajoy eleva el to de les amenaces que ja havia fet abans del partit.

Per la seua banda el president de la Generalitat, que era al costat del rei d’Espanya en el camp, ha dit que el que fa el govern espanyol en aquest cas ‘és ridícul’.

A més, el comunicat del govern espanyol anuncia que s’ha convocat per dilluns mateix la comissió espanyola contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport amb l’objectiu de ‘denunciar les actuacions inconvenients i, en el seu cas, proposar les sancions que siguin procedents, tal com s’havia indicat als presidents de la Real Federació Espanyola de Futbol i dels clubs participants a la final’.

El comunicat també diu: ‘Les qüestions ideològiques o politiques no han d’interferir el desenvolupament normal dels esdeveniments socials, culturals i esportius. I aprofitar un partit de futbol per escenificar una protesta de caràcter polític és una falta de respecte per aquest esport, per al conjunt dels aficionats i per a tots els espanyols, que tenen dret de gaudir d’aquest partit com el que és, un espectacle esportiu, i, alhora, ser respectats a través dels símbols que ens representen a tots i a la nostra democràcia’.

Informació relacionada:

L’eixordadora xiulada a l’himne espanyol a la final de la Copa

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any