L’eixordadora xiulada a l’himne espanyol a la final de la Copa

  • El públic del Camp Nou ha tapat quasi per complet el so dels altaveus de l'estadi · Els espectadors del Primavera Sound també xiulen i criden per la independència

VilaWeb
Redacció
30.05.2015 - 21:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Camp Nou, on aquesta nit s’hi juga la final de la Copa entre el Barça i l’Athletic de Bilbao, ha dedicat una espectacular xiulada al rei espanyol i a l’himne d’Espanya just abans que comencés el partit. El públic, format per seguidors dels dos equips, ha tapat quasi per complet el so amb els xiulets. A més, hi ha una gran presència d’estelades al camp, sobretot a la part de l’estadi on hi ha els aficionats catalans.

Heus ací alguns vídeos del moment:

I aquesta és la retransmissió que s’ha fet del moment des de Tele5:

La protesta contra l’himne i contra la figura del rei ha estat general a tot l’estadi malgrat l’amenaça del Consell Superior de l’Esport espanyol d’imposar multes als dos clubs si hi havia escridassada als símbols espanyols. No era una protesta inèdita: ja va passar en la mateixa competició i els mateixos protagonistes a Mestalla (València) el 2009 i al Vicente Calderón (Madrid) el 2012. Però, de xiulades a l’himne, n’hi ha hagut moltes més, des del 1925 fins ara.

A més a més, tal com van proposar l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Plataforma Pro Seleccions, quan ha acabat de sonar l’himne, una gran part dels els aficionats al camp han reivindicat la independència. Les dues entitats també han recordat que es cridi per un nou estat al minut 17.14 de cada part, com es fa habitualment en els partits del Barça a l’estadi.

També abans de l’inici del partit s’ha construït un gran mosaic a la graderia del Camp Nou per dibuixar els colors de les banderes catalana i del Barça, amb el lema ‘Fent història’. 


També al Primavera Sound


Al Festival Primavera Sound, on s’havien instal·lat grans pantalles per seguir el partit, la interpretació de l’himne espanyol també ha estat rebuda amb una escridassada i crits d’independència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any