Núria Picas i Ferran Latorre des de l’Himalaia: ‘És un caos, esperem que la terra es calmi’

  • Els dos alpinistes han viscut la sacsejada del terratrèmol des del Makalu

VilaWeb
Redacció
26.04.2015 - 16:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fort terratrèmol de 7,9 graus a l’escala de Richter que ha afectat el Nepal i l’Índia i que ha deixat centenars de víctimes mortals i centenars de ferits també s’ha notat a la serralada de l’Himàlaia. En concret, s’ha percebut també al camp base avançat del Makalu, on hi ha els alpinistes catalans Núria Picas i Ferran Latorre. Avui, en un vídeo difós per TV3, Picas i Latorre diuen que es troben bé, però que el mal temps complica encara més les coses.

Tots dos van arribar-hi dijous i han explicat que han notat el terratrèmol d’ahir, i també la forta rèplica d’avui, però que estan bé. Aquests dies s’estaran a 5.700 m d’altitud, per començar el procés d’aclimatació i estudiar la ruta que els ha de dur al cim del Makalu, entre el 15 i el 20 de maig, previsiblement.

Picas ha explicat que eren dins la tenda preparant el material per pujar al camp 1 quan han sentit com el terra tremolava. Després han sentit crits d’alguns altres muntanyencs i dels xerpes que estaven en tendes del costat i, de cop, han començat els despreniments de rocs.

Picas ha dit: ‘No sabíem on amagar-nos. Per sort les pedres no han arribat fins aquí i ho hem pogut explicar. Ens ha impressionat molt l’actitud dels portadors, que no sabien què fer, anant d’un cantó a un altre. Han estat moments de molta tensió i nervis. No sabíem si ens queia la muntanya a sobre.’

En el moment del terratrèmol, més d’una vintena d’alpinistes havia començat l’ascensió el camp 1. Segons Núria Picas, només hi ha constància que hagin tornat dos d’aquests muntanyencs.

Aquestes són les publicacions a les xarxes socials que han fet Núria Picas i Ferran Latorre després del terratrèmol:

Hem viscut un terratrèmol al CB del Makalu! Tot s’ha remogut una mica però estem bé. Molt preocupats per la gent que hi ha als Camps Superiors. @nuriapicasoficial

A photo posted by Ferran Latorre (@ferranlatorre) onApr 25, 2015 at 3:15am PDT

I una fotografia d’avui mateix:

Informació relacionada:

Centenars de morts en un fort terratrèmol al Nepal

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any