Centenars de morts en un fort terratrèmol al Nepal

  • L'exèrcit xifra en més de mil les víctimes mortals · Diversos edificis s'ensorren a Katmandú

VilaWeb
Redacció
25.04.2015 - 16:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La xifra de morts pel terratrèmol al Nepal i l’Índia augmenta. Hi ha més de 1.400 morts i més de 1.000 ferits, segons l’exèrcit nepalès, citat pel ministre de finances, Ram Sharan Mahat, al seu compte de Twitter. Són xifres que encara poden augmentar.

El govern del Nepal ha declarat l’estat d’emergència a les zones afectades i ha sol·licitat assistència humanitària, segons informa la BBC. L’epicentre del fort sisme, que ha estat de 7,8 graus a l’escala de Richter, s’ha situat entre Katmandú i Pokhara. El tremolor s’ha sentit fins a les ciutats índies de Nova Delhi o Calcuta o a la frontera amb el Pakistan.

A la capital del Nepal, Katmandú, hi ha hagut ensorraments d’edificis. Entres les construccions afectades hi ha la famosa torre de Dharahara, del segle XIX i reconeguda per la seva importància arquitectònica per l’UNESCO, on han quedat atrapades sota la runa una cinquantena de persones. 

Al principal hospital de Katmandú han arribat centenars de ferits. Els ciutadans que no han resultat ferits esperen als carrers les possibles noves rèpliques del sisme. Ja se n’han registrat una dotzena, quatre de les quals superiors als 5 graus.

Gran allau a l’Everest

El terratrèmol també ha provocat allaus a la zona de l’Everest. Aquestes haurien sepultat alguns campaments ocupats per expedicions xineses i japoneses. Un portaveu del ministeri de Turisme nepalès ha confirmat la mort de deu persones. 

Informació relacionada:

El testimoni de Núria Picas del terratrèmol viscut des del Makalu

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any