El testimoni de Núria Picas del terratrèmol viscut des del Makalu

  • De 7,9 graus a l’escala de Richter, el terratrèmol del Nepal ha deixat centenars de víctimes mortals i molts ferits

VilaWeb
Redacció
25.04.2015 - 17:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fort terratrèmol de 7,9 graus a l’escala de Richter que ha afectat el Nepal i l’Índia i que ha deixat centenars de víctimes mortals i desenes de ferits també s’ha notat a la serralada de l’Himàlaia. En concret, s’ha percebut també el camp base avançat del Makalu, on hi ha els alpinistes catalans Núria Picas i Ferran Latorre.

Tots dos van arribar-hi dijous i han explicat que han notat el terratrèmol, però que estan bé. A 5.700 m d’altitud, s’hi estaran els propers dies per a efectuar el procés d’aclimatació i per estudiar la ruta que els ha de dur al cim del Makalu entre el 15 i el 20 de maig, previsiblement.

En declaracions al Canal 324, Núria Picas ha explicat que eren dins la tenda preparant el material per pujar al camp 1 quan han sentit com el terra tremolava. Després han sentit crits d’altres muntanyencs i dels xerpes que estaven en tendes del costat i, de cop, han començat els despreniments de rocs i pedres.

Picas ha dit: ‘No sabíem on amagar-nos. Per sort les pedres no han arribat fins aquí i ho hem pogut explicar. Ens ha impressionat molt l’actitud dels portadors, que no sabien què fer, anat d’un cantó a l’altre. Ha estat moments de molta tensió i nervis. No sabíem si ens queia la muntanya a sobre.’

En el moment del terratrèmol, més d’una vintena d’alpinistes havia començat l’ascensió el camp 1. Segons ha relatat Núria Picas, només hi ha constància que hagin tornat dos d’aquests muntanyencs.

Aquestes són les publicacions a les xarxes socials que han fet Núria Picas i Ferran Latorre després del terratrèmol:

Hem viscut un terratrèmol al CB del Makalu! Tot s’ha remogut una mica però estem bé. Molt preocupats per la gent que hi ha als Camps Superiors. @nuriapicasoficial

A photo posted by Ferran Latorre (@ferranlatorre) onApr 25, 2015 at 3:15am PDT

Informació relacionada:

Centenars de morts en un fort terratrèmol al Nepal

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any