Les escoles i instituts fan concentracions per l’educació pública i en valencià

  • Fan una crida a participar en la Festa per l'Educació de dissabte

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.03.2014 - 16:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest divendres, els membres de les comunitats educatives de centres educatius d’Ontinyent han protagonitzat concentracions a la porta de les escoles i instituts en suport dels tancaments que es fan als col·legis Bonavista i Martínez Valls, i en defensa de l’eduació pública i en valencià. Les concentracions han servit també per fer una crida a particpar en la Marxa per l’Educació d’aquest dissabte 29 de març.

El suport a les mobilitzacions de les escoles valencianes ha arribat a les illes, amb una concentració davant l’estàtua de Ramon Llull al monestir de la Real de Palma, convocada per STEI, FAPA Mallorca, l’Associació de directors d’infantil i primària-ADIPMAFETE-UGT, les Cooperatives d’Ensenyament, l’Assemblea de mestres i professors en català de les Illes Balears i el Fòrum Musicae.

També per a mostrar la solidaritat amb les dues escoles ontinyentines, els regidors de Compromís van lluir dijous en el ple municipal les samarretes reivindicatives de la Plataforma Prou.

Festa per l’Educació

Organitzada per la Plataforma Prou i l’Ajuntament d’Ontinyent, la Festa per l’Educació començarà amb una marxa a les 17.00 des de la plaça e la Concepció que anirà fins a la sala Gomis (antiga multiusos) on es desenvoluparan els tallers, els parlaments i les actuacions musicals. S’ha previst que les actuacions es puguen fer a l’interior en cas de pluja.

Per a la marxa, la Plataforma Prou ha dissenyat uns banderins que poden descarregar-se des d’aquesta pàgina perquè els xiquets la pinten de verd i la porten aquella vesprada. A més, ha fet també unes samarretes de color verd amb el lema ‘L’educació pública no es toca’ que poden encomanar-se al correu de la plataforma plataformaprou@gmail.com.

El llistat de grups i solistes que actuaran a partir de les 18.00 el formen Paco Muñoz, Atzukak, Andreu Valor, Francesc Anyó, Toni de l’Hostal, el Tio Fredo, Hugo Mas, Saba Nova, Zero Coma, Mai Mai, Assekes, La Marabunta, Kaoba, Juan Carlos Colomer, el Club Solitary i Tashkenti.

A la festa reivindicativa s’hi ha afegit la plataforma MildeNou que aplega els treballadors afectats per l’ERO de RTVV. Membres d’aquesta entitat col·laboraran en la presentació i conducció de les activitats, i donaran a conéixer també les seues reivindicacions per a recordar la necessitat del País Valencià de tindre uns mitjans de comunicació públics, de qualitat i en valencià.

La periodista de Ràdio Nou i presidenta de MildeNou Reis Juan i l’ontinyentí David Mollà conduiran i presentaran les actuacions, i donaran pas a les intervencions previstes en l’acte que aniran a càrrec de la Plataforma Prou, de la inspectora d’educació Tudi Torró, d’un representant de la plataforma MildeNou, i de Vicent Partal, director de Vilaweb.

Emissió en directe

Per a aquells qui no puguen acudir a la festa reivindicativa, per a la qual s’ha creat l’etiqueta de Twitter #festaperleducacio, VilaWeb Ontinyent emetrà en directe el concert, en col·laboració amb TVDigital Ontinyent i Mildenou.



Notícies relacionades:

Concentració a les illes en suport de les mobilitzacions escolars valencianes

Suport d’EUPV a les mobilitzacions dels CEIP Bonavista i Martínez Valls d’Ontinyent

Per al PSOE, M. José Català és ‘la pitjor consellera de la història’

VÍDEOS Suport polític als tancaments de les dues escoles d’Ontinyent

Crida a la participació en la Festa per l’Educació de dissabte 29 de març

Primera jornada de tancament a dues escoles d’Ontinyent

Els pares dels CEIP Martínez Valls i Bonavista d’Ontinyent es sumen a la campanya de tancaments

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any