Suport polític als tancaments de les dues escoles d’Ontinyent

  • Mònica Oltra i Joan Baldoví han visitat els centres · El PSPV ha mostrat el seu 'suport total' a la mesura de pressió

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.03.2014 - 22:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La segona jornada de tancaments a les escoles Bonavista i Martínez Valls d’Ontinyent han estat marcades per les visites de la diputada Mònica Oltra i del parlamentari a les corts espanyoles Joan Baldoví, tots dos de Compromís, els quals han volgut amb la seua presència mostrar el seu suport a la mesura de protesta que van iniciar dilluns els pares i mestres d’aquests col·legis.

Mònica Oltra ha estat la vesprada de dimarts a totes dues escoles, acompanyada de representants locals de la seua formació política. La diputada ha parlat amb els mestres i pares que en aquell moment eren dins els centres, a qui ha agraït l’esforç per la lluita de reivindicar una educació pública, digna i en valencià. Per a Oltra, ‘les supressions en l’escola pública i en valencià demostren que els actuals governants confonen el sentit de l’educació concertada, que hauria de ser suplir les mancances de places en llocs on l’educació pública no arriba. No es pot retallar cap unitat per beneficiar la privada’.

Ja de nit ha arribat al col·legi Bonavista el diputat Joan Baldoví, qui ha compartit el sopar organitzat a l’escola i ha mantingut una conversa amb els paticipants en el tancament en aquell centre.

Per la seua banda, el secretari d’educació comarcal del PSPV-PSOE ha mostrat el seu suport absolut a la decisió de les dues AMPA d’engegar els tancaments. En una nota de premsa, els socialistes asseguren que l’increment de la ràtio a les aules és ‘el gran problema que n’està generant molts altres’, i exigeixen al president Fabra que pose fi a les retallades en educació.

Gomar ha recordat que a més de les tres unitats escolars en perill a Ontinyent, l’arranjament anunciat per Educació preveu suprimir-ne dues més a Llutxent, una a Agullent i una a Rugat, la qual cosa implica deu llocs de treball docent menys a la comarca.

Assaig amb Andreu Valor

El cantant contestà ha estat també la vesprada de dimarts al CEIP Martínez Valls. Hi ha anat per a assajar amb un grup de xiquets una de les cançons que interpretarà dissabte en els concerts de la Festa per l’Eduació, en què hi actuaran més de quinze grups i solistes i que VilaWeb Ontinyent emetrà en directe.

Notícies relacionades:

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any