Suport d’EUPV a les mobilitzacions dels CEIP Bonavista i Martínez Valls d’Ontinyent

  • El diputat Ignacio Blanco els visità dimecres · Concentració a Mallorca en suport de les escoles

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.03.2014 - 17:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En la tercera nit dels tancaments, les escoles Bonavista i Martínez Valls d’Ontinyent van rebre la visita del diputat Ignacio Blanco, portaveu adjunt d’EUPV a les corts. Fou una altra de les visites amb què els grups polítics han volgut mostrar el seu suport a la mobilització dels pares i professors d’aquests col·legis, com han fet també Compromís i PSPV-PSOE.

El diputat i portaveu de la Comissió Executiva d’EUPV va confirmar el compromís de la seua formació de derogar la LOMCE tan prompte com siga possible, i també el de promoure la supressió ‘progressiva i sostenible’ dels centres concertats per a incrementar places escolar públiques. Blanco va criticar la política educativa del govern per la qual converteix en residual l’escola pública mentre aposta per la concertada ‘majoritàriament amb un ideari religiós i ideològic concret’.

Acompanyat per membres del col·lectiu local i altres militants de la comarca, en l’assemblea amb la comunitat educativa de l’escola Bonavista Ignacio Blanco va assegurar que a hores d’ara ‘ens trobem en un atac frontal a la qualitat de l’escola pública, laica i en valencià’, per la qual cosa va encoratjar els pares i mestres ‘a persistir en la lluita’, i va remarcar el suport d’EUPV als tancaments de les dues escoles.

Concentració

Aquest divendres de matí, a les 8.50, hi ha prevista una concentració a la porta del CEIP Martínez Valls, col·legi que ha obert un bloc des del qual seguir l’actualitat del tancament.

També a les illes

El suport a les mobilitzacions de les escoles valencianes es visualitzarà també divendres a les illes amb una concentració davant l’estàtua de Ramon Llull al monestir de la Real, convocada per STEI, FAPA Mallorca, lAssociació de directors d’infantil i primària-ADIPMAFETE-UGT, les Cooperatives d’Ensenyament, l’Assemblea de mestres i professors en català de les Illes Balears i el Fòrum Musicae.

Notícies relacionades:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any