Zuckerberg assegura que Facebook no utilitzarà la informació dels missatges dels usuaris de WhatsApp

  • Demana a les operadores fórmules per abaratir l'accés a internet a tot el món

VilaWeb
Redacció
25.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fundador i president de Facebook, Mark Zuckerberg, va assegurar ahir que no s’utilitzaria la informació dels missatges enviats pels usuaris de WhatsApp; recordem que la setmana passada Facebook va adquirir aquest servei de missatgeria per 13.800 milions d’euros. ‘La política de dades de WhatsApp no canviarà en absolut. Serà un servei totalment independent de Facebook’, va dir en la conferència que féu al Mobile World Congress de Barcelona.

‘La idea és mantenir el servei de WhatsApp exactament igual’, va dir Zuckerberg davant l’auditori del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, que era ple de gom a gom. Per defensar la inversió de 19.000 milions de dòlars que Facebook ha despès per adquirir WhatsApp, va dir que d’ací a pocs anys podria arribar a mil milions d’usuaris i que això tenia un valor enorme.

Promoció del projecte internet.org

Durant bona part de la conferència, Zuckerberg va parlar del projecte Internet.org, que té el propòsit de facilitar l’accés a internet als milions de persones que encara no n’hi tenen. A més de Facebook, Internet.org compta amb el suport de grans agents del sector de le snoves tecnologies d’arreu, com ara Ericsson, Mediatek, Opera, Samsung, Nokia i Qualcomm. Zuckerberg reclama el suport d’empreses i de governs per impulsar la iniciativa.

El fundador de Facebook va reconèixer que la pobresa i l’endarreriment tecnològic d’una part de la humanitat són els factors que més dificulten l’accés universal a internet. I va reclamar la participació de l’àmbit privat i del públic per estendre la xarxa al màxim. També va demanar un esforç per a conscienciar la població que no té internet dels avantatges que en poden rebre (i posà d’exemple la informació meteorològica, les alertes sobre emergències o els preus dels aliments).

‘Vaig començar a Facebook amb aquesta idea: d’arribar a connectar tothom’, va dir. Zuckerberg, que s’ha convertit en un dels principals atractius d’aquest Mobile World Congress, va lligar també la compra de WhatsApp amb el projecte Internet.org. Segons ell, la participació d’una aplicació de missatgeria instantània com WhatsApp reforça el seu projecte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any