El MWC a la butxaca

  • Repassem les millors aplicacions desenvolupades per a seguir des del mòbil tot allò que envolta la fira

VilaWeb
Redacció
22.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un dels apartats que cada any mereix una menció especial al Mobile World Congress (MWC) i que, de fet, hi ha aconseguit un tractament diferenciat és el de les aplicacions mòbils, aplegades a l’App Planet. El creixement progressiu d’aquest espai, tant en visitants com expositors, demostra la vitalitat de les apps, cada vegada més presents en la nostra vida quotidiana. El millor exemple són les aplicacions desenvolupades, específicament, per a la fira per excel·lència de la mobilitat.

El repàs comença pel Mobile World Congress mateix, que evidentment disposa d’aplicació pròpia per a les principals plataformes mòbils del mercat: Android, iOS i Windows Phone. És gratuïta, com la gran majoria, i permet de crear-hi una agenda personal, seleccionar ponents i expositors, cercar per interessos, contactar amb la resta d’assistents per mitjà d’un sistema de missatgeria propi, consultar notícies i mapes, i accedir al Mobile World Live, el canal de vídeo de la fira.

També lligada amb el MWC hi ha l’aplicació (Android i iOS) del Mobile World Centre, un espai obert l’any passat a la cèntrica plaça de Catalunya de Barcelona, creat en el context de la designació de Barcelona com a capital mundial del mòbil, i que té per objectiu de difondre l’efecte de la mobilitat en la nostra vida quotidiana. Enguny aquest espai cèntric de Barcelona ha activat una fantàstica aplicació, Mobile Ready (Android i iOS), concebuda com un catàleg d’activitats, experiències i propostes que mostren el potencial i l’experiència de la transformació mòbil als ciutadans i visitants de Barcelona.

I la GSMA, l’associació de vuit-centes operadores que organitza el congrés de Barcelona, disposa d’una aplicació pròpia amb tota mena de funcions i serveis, per a Android i iOS.

També cal esmentar el portal Apps4bcn, creat l’any passat per l’Ajuntament de Barcelona amb la intenció d’ordenar, per categories i puntuació, tot d’aplicacions que poden ésser útils per a residents i turistes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any