Un nou premi internacional per a la fotografia culinària de Xavier Mollà

  • Amb 'Menja'm', optarà també als Gourmand Worls Cookbooks Awards

VilaWeb
Redacció
12.01.2014 - 19:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La relació del fotògraf ontinyentí Xavier Mollà amb el món de la gastronomia no para de produir bones notícies, i és que ara ha aconseguit guanyar el Best Cookbook Design d’àmbit estatal de llibre de gastronomia en els Gourmand Worls Cookbooks Awards 2013 amb ‘Menja’m’, el seu segon quadern de fotografia de la série ‘La història del salvatge’. El premi significa que entra a la fase final d’on eixirà el guanyador d’entre tots els països que hi han participat.

L’any passat, Mollà ja va aconseguir el XVIII Gourmand World Cookbook Awards, en la categoria de cuina mediterrània, pel llibre Ànima Mediterrània, del qual és autor de les fotografies que il·lustren els textos de Bernd H. Knöller, gerent del restaurant Riif de València posseïdor d’una estrella Michelin, coautor del volum.

Però a més, com que ‘Menja’m’ ha estat guardonat amb el ‘Special Award Of The Jury’, l’artista té plaça assegurada en el lliurament de premis del mes de maig que ve a Beijing, dins els actes de la Beijing Cookbook Fair.

El quadern

‘Menja’m’ és el segon número de la línia editorial ‘La història del salvatge – quaderns de fotografia’. En aquesta ocasió, les fotografies de Xavier Mollà il·lustren sis textos de sis cuiners de procedències diverses i establerts al País Valencià, escrits en els seus idiomes: Kristian Lutaud de Lyon, Bernd H. Knöller de la Selva Negra, Steve Anderson de Londres, Ricard Camarena de Gandia, i Quique Dacosta d’Extremadura. A més, s’hi inclouen fotografies amb model fetes expressament per a aquest treball i relacionades amb els aliments, i una sèrie d’imatges de l’obra personal del fotògraf que tenen relació amb el menjar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any