El CNI, darrere la concentració del 12-O a Barcelona

  • Segons fonts dels serveis secrets espanyols citades per El Confidencial Digital

VilaWeb
Redacció
22.10.2013 - 11:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els serveis secrets espanyols són darrere d’iniciatives ciutadanes a Catalunya per defensar la unitat d’Espanya, segons un article publicat avui a El Confidencial Digital. Fonts del Centre Nacional d’Intel·ligència espanyol (CNI) citades pel diari expliquen que algunes de les plataformes organitzadores de la manifestació del 12 d’octubre a la plaça de Catalunya de Barcelona ‘van tenir el suport indirecte de membres de la intel·ligència de l’estat’. 

El Confidencial Digital explica que dins el CNI ‘hi ha un pla, que es troba en marxa, per a pal·liar els plans secessionistes d’Artur Mas; un encàrrec directe de Mariano Rajoy’. Fa uns mesos, Interviú ja informava de l’existència de l’informe del CNI ‘Horizonte Después’, un document de cinc-centes pàgines que preveu una ofensiva mediàtica i de contrainformació. 

El pla va començar a funcionar arran de l’Onze de Setembre del 2012 i segons El Confidencial, ‘els serveis d’intel·ligència juguen avui un paper determinant en l’auge d’iniciatives ciutadanes dins de Catalunya que donen suport a la unitat d’Espanya’. Associacions cíviques, plataformes i fundacions, i iniciatives com la manifestació ‘Som Catalunya, somos Espanya’ del 12 d’octubre a la plaça de Catalunya de Barcelona. 

Segons les fonts citades pel Confidencial, ‘algunes de les plataformes que formaven part del grup d’organitzadors van tenir el suport indirecte de membres de la intel·ligència de l’estat, tot i que descarten que fos econòmic’, i argumenten que aquesta mena d’iniciatives ‘són normals en el funcionament de qualsevol servei secret’. 


Informació relacionada: 

El CNI va preparar ‘Horizonte después’, un pla de deu milions per a aturar la independència

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any