L’ex-ministre socialista Antoni Asunción torna a la política amb Ciutadans

  • Presenta Movimiento Ciudadano, amb Albert Rivera, a Madrid per a 'un projecte comú espanyol' i no descarta concórrer a les eleccions

VilaWeb
Redacció
17.10.2013 - 17:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-ministre socialista Antoni Asunción ha presentat juntament amb Albert Rivera (Ciutadans) i el periodista Juan Carlos Girauta la plataforma ‘Movimiento Ciudadano’, que defensa la necessitat de vertebrar ‘un projecte comú espanyol que miri cap al futur sense perjudicis’ i que ‘tanqui el capítol de les dues espanyes i de les lluites territorials’. De moment, segons ha explicat Rivera, la plataforma farà actes a Madrid, Barcelona i València i calibrarà el suport ciutadà que rebi el manifest que impulsa. Rivera ha apuntat que l’objectiu immediat no és convertir la plataforma en un partit i presentar-se a les eleccions generals, però tampoc ho ha descartat.

Tots tres han fet una crida als ciutadans a participar dels seus actes i a subscriure el manifest. També han apuntat que els partits tradicionals estan ‘taponats’ i tenen greus deficiències de democràcia interna. ‘Creiem que moviments civils com aquest poden aconseguir pressionar i canviar les coses’, ha afirmat Rivera.

Asunción ha assegurat que la plataforma ha de ser ‘un revulsiu perquè els partits s’obrin’ i per recuperar la credibilitat del sistema política. Un criteri compartit per Juan Carlos Girauta, que ha criticat que el sistema polític actual es basi en la representació territorial i les formacions nacionalistes tinguin el poder de decantar la majoria parlamentària.

El moviment aposta per una reforma de la constitució espanyola i un nou pacte per a l’educació, però deixa clar que malgrat les actualitzacions de la carta magna espanyola, aquesta ha de continuar essent el ‘marc i garantia dels nostres drets i llibertats’. ‘Tot canvi és possible des de la constitució, i cap canvi és democràtic fora d’ella, perquè en un estat de dret, el que és legítim és el que és legal’. També vol ‘enterrar definitivament l’etapa de les dues espanyoles i de la lluita territorial’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any