La PAH insta a la Conselleria a comprometre’s amb el Bloc de Salt

  • Carles Sala, el Secretari General d’Habitatge de la Generalitat, es veu obligat a posicionar-se davant la intenció de la SAREB de desallotjar el bloc alliberat de Salt on hi viuen unes 45 persones, d’entre elles, 19 menors d’edat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.10.2013 - 11:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Membres de la PAH de diverses localitats, entre d’elles Sabadell, van ocupar, el matí d’ahir, la Conselleria d’habitatge per a traslladar la responsabilitat política i social que té la Generalitat enfront el desallotjament que la SAREB, l’anomenat ‘banc dolent’, vol efectuar el 16 d’octubre a l’edifici alliberat per la PAH de Girona que allotja famílies sense recursos. Són moltes les complicitats que està despertant la defensa d’aquest bloc en perill en la societat civil, la última adhesió en suport a l’Obra Social ha estat el centenar de Bombers provinents de totes les casernes de Catalunya que ahir van comunicar la seva presència  a la resistència del bloc de Salt el 16 d’octubre.  En la reunió que representants de la PAH van mantenir amb Carles Sala, el Secretari General d’Habitatge, aquest va assegurar que ja havia instat a la SAREB a aturar el desallotjament a expenses de trobar una solució mediada. A més, es va comprometre, en el marge d’una setmana, a aconseguir una reunió de la PAH amb la SAREB en la que la Generalitat també hi fos present en funció de mediadora i amb l’objectiu d’aturar el desallotjament.

En la reunió que van mantenir representants de la PAH amb el Secretari General d’Habitatge mentre unes 100 persones ocupàven la mateixa Conselleria, Carles Sala va assegurar el compromís de la Generalitat amb el bloc de Salt. D’aquesta manera va garantir el reallotjament de les famílies si el desallotjament previst pel  proper dia 16 s’efectués, la mediació entre la PAH i la SAREB i el compromís de fer un posicionament públic i polític respecte l’actitud del ‘banc dolent’ que prima l’interès privat per sobre dels drets bàsics i fonamentals de la ciutadania. Pau Llonch, membre de la PAHC de Sabadell i un dels representants que va assistir a la reunió d’ahir amb els poders polítics assegura que  ‘per moltíssima gent no hi ha cap més opció que ocupar, Serveis Socials deriva moltes persones a la PAH per resoldre la problemàtica de l’habitatge i la Generalitat té la responsabilitat política de posicionar-se. No pot ser tan cínica d’assegurar que treballa per aquest dret i alhora enviar els Mossos d’Esquadra a efectuar un desallotjament de la mà de la SAREB’.

‘L’Obra Social la PAH’ compta amb una forta presència a la ciutat

L’Obra Social de la PAH és un projecte que s’està duent a terme a nivell estatal en el que les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca estan veient-se obligades a ocupar edificis per a reallotjar els centenars de famílies que acudeixen a aquest moviment després de viure el fracàs de les nul·les solucions que les institucions públiques els ofereix.

Sabadell és una de les ciutats capdavanteres en aquest projecte de desobediència civil. Són tres els edificis alliberats per la PAHC, el darrer és el del barri de Gràcia, en el que aquesta organització hi ha reallotjat més de 100 persones i també és propietat de la SAREB.

A la nostra ciutat, l’Ajuntament ha mediat, pressionat per la PAHC, amb la SAREB i altres entitats bancàries per a que aquestes cedissin part del seu parc d’habitatges a l’administració per tal de gestionar la greu mancança d’habitatges pels sectors més castigats de la població. La única resposta rebuda ha estat una contundent negativa que legitima, encara més, que la ciutadania prengui de forma autònoma els recursos disponibles. (veure notícia)

 Una pràctica que s’estén a nivell estatal; coordinació i solidaritat

Les comissions que treballen dins la PAH a nivell estatal porten mesos treballant per enfortir aquesta via com a pràctica, no només per a cobrir necessitats i drets bàsics com el de l’habitatge, sinó també com a reivindicació i denúncia de la situació de desigualtat actual.

Ahir, mentre a Barcelona s’ocupava la Conselleria d’Habitatge i portaveus del col·lectiu podien reunir-se amb Carles Sala, a Madrid s’alliberava un altre edifici, el 14è a nivell estatal, també propietat de la SAREB, amb explícit suport i solidaritat amb el bloc de Salt.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any